Zorunlu e-Arşiv Faturaya Geçiş Nedir?

2024-03-08T15:32:06

Daha önce detaylarını paylaştığımız değişikliklere ait tebliğ 22.01.2022 tarihinde yayımlandı.

Bu yazımızda daha önce günlük 5000 TL/30.000 TL limitini aşanların kesmek zorunda oldukları e-arşiv fatura konusuna değineceğiz.

Çıkan tebliğ kapsamında özetle;

  • e-Arşiv Fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflerin 1.03.2022 tarihinden itibaren vergi mükelleflerine kesecekleri fatura tutarı günlük 5.000 TL’yi geçmesi durumunda kesecekleri faturaların e-arşiv fatura olması gerekmektedir.
  • 2023 yılı için 4400 TL’yi aşması durumunda kağıt fatura yerine e-Arşiv fatura kesmesi gerekmektedir.

Gelir İdaresi Başkanlığının e-Belge Portali üzerinden veya Gelir İdaresi Başkanlığı bilgi sistemleri ile entegrasyonu sağlayabilmiş olan özel entegratörler aracılığıyla e-Arşiv Fatura olarak düzenlenecektir.

Siz de on binlerce işletme sahibinin tercih ettiği Logo İşbaşı’nda göndereceğiniz e-fatura ve e-arşiv fatura için aylık 175/ yıllık 2100 kontöre kadar kullanım HEDİYE! Üstelik ücretsiz e-faturaya geçiş danışmanlığı ile yerinizden kalkmadan, 15 dakikada  hızlı ve kolayca e-faturaya geçersiniz. Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği Logo İşbaşı’nı 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz.

VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 509)’NDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 535)

Yukarıda açıkladığımız değişikliklerin detaylı olarak açıklamasını aşağıdaki tebliğ maddesinde bulabilirsiniz.

MADDE 4 – Aynı Tebliğin “IV.2.4.3. e-Arşiv Fatura Olarak Düzenlenme Zorunluluğu Getirilen Diğer Faturalar” başlıklı bölümünün birinci fıkrasında yer alan “30 Bin TL’yi (vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından vergiler dahil toplam tutarı 5 Bin TL’yi)” ibaresi “5 Bin TL’yi (vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından Kanunun 232 nci maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen, işlemin gerçekleştiği yıla ait, fatura düzenleme zorunluluğuna ilişkin tutarı)” şeklinde değiştirilmiştir.

2023 yılı için bu tutar 4400 TL olarak belirlenmiştir. 1 Temmuz 2023 tarihine kadar başvurularını tamamlayıp e-fatura ve e-arşiv faturaya geçmeleri gerekmektedir.
Tüm değişikliklerin yer aldığı Resmi Gazete’ye ulaşmak için tıklayınız.

e-Arşiv Fatura Nasıl Kesilir?

En son yayımlanan tebliğ eöncesinde de işletmeler arasında en çok merak edilen konulardan olan ‘e-Arşiv Fatura Kesilmesi’ ile ilgili bir yazı yayımlamıştık. Siz de yazımızı okumak isterseniz e-Arşiv Faturası Nasıl Kesilir? yazımızı tıklayarak hızlı ve kolayca tüm süreçleri iceleyebilirsiniz.

Özetleyecek olursak; GİB Portal üzerinden kesebileceğiniz gibi Logo İşbaşı gibi özel entegrasyon hizmetlerini kullanan firmalar aracılığıyla da hızlı ve kolayca kesebilirsiniz. On binlerce işletmeyi 15 dakikada e-faturaya geçiren ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz. Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığı ile oturduğunuz yerden e-fatura ve e-arşiv faturaya geçmenizin yanı sıra yıllık 2100 e-fatura kontör hediyesi ile de ek kontör maliyetine gerek kalmıyor.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez