Veresiye Programı Nedir? Nasıl Kullanılır?

2024-03-13T11:16:50

Teknolojinin gelişmesi ile beraber, küçük ya da büyük, çok sayıda işletme ve şirket işlemlerini dijital ortamda çevrim içi yapabilir hale gelmiştir. Bu kapsamda tercih edilen programlardan biri de veresiye takip programlarıdır. Bu programlar, küçük ölçekli işletmelerin borç ve alacak hesaplarını takip etmeleri için ön muhasebe programı gibi kullanılır.

Cari hesap takibi için de kullanılan veresiye takip programları, küçük işletmelere çoğu alanda kolaylık sağlar. İşletmelerin geciken borçlarını görebilmeleri veresiye takip programları ile mümkündür. Aksi halde borçların aksaması finansal açıdan olumsuz durumlar oluşturabilir. Finansal açık gibi önemli faktörler de veresiye takip programları sayesinde görülerek analiz ve takipleri yapılabilir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Veresiye Nedir?

Veresiye, müşterilerin karşılığını ödemeden alışveriş yapmaları durumudur. Müşterinin, satın aldığı malın karşılığını ödememesi durumunda, malı satan işletmecinin hesaplarında finansal bir açık oluşmuş olur. Müşteri mal karşılığını ödemediği için, işletmeci de malı satın aldığı satıcıya ödeme yapamaz hale gelir. Kontrol ve takibi yapılmadığında, veresiye satışlar işletmeye zarar verebilir. İleride ödemesi yapılmayan veresiye borçlar, işletmenin daha fazla satış yapamaması gibi olumsuz durumlar da ortaya çıkarabilir.

Veresiye Takibi Neden Önemlidir?

Veresiye borçların takibini yapmak, veresiyenin miktarı ne olursa olsun oldukça önemlidir. Satış işlemini yapan işletmeci, sattığı malzemeyi de başka  bir satıcıdan bir bedel karşılığı satın alır. Veresiye satışlarında ise işletmeci, malzemesini karşılıksız olarak sattığı için, malzemeyi satın almış olduğu satıcıya ödeme yapamaz.

Veresiye borçlarının vaktinde ödenmemesi gibi durumlar da söz konusu olabilir. Bu tür veresiyeler, takibi yapılmadığında oldukça yüksek miktarlara ulaşabilir. Bu sebeple, veresiye borçların takibinin yapılması oldukça önemli bir husustur. Yenilikçi, modern ve işletmeye uygun bir veresiye programı kullanmak, oluşabilecek olan olumsuz finansal açıkları engeller.

Veresiye Programı Nedir?

Veresiye programı, veresiye satışlarının takibini ve kaydını yapan bir dijital çözümdür. Bu programlar, işletmelerin ve yapılacak olan veresiye satışlarının büyüklüğüne göre farklılık gösterebilirler. Veresiye programları, veresiye borçlarının takibinin yapılması açısından oldukça önemli araçlardır. Bu programlar üzerinden, yapılmış olan veresiye satışlarına dair bilgiler görülebilir. Veresiye programı ücretsiz veya ücretli olarak sunulabilir. Bu programlar farklı yöntemlerle işletmelerin finansal açıdan büyümelerine yardımcı olabilecek modern ve yenilikçi araçlardır.

Veresiye Programı Nasıl Çalışır?

Veresiye programları, cari hesap programı gibi satışların takibini yapabilecek altyapıya sahiptirler. Kullanıcı, kullanacağı veresiye programına kendi işletmesinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak karar verebilir. Bu programlarda, veresiye satışlara ait bilgilerin girebileceği alanlar bulunur. Kullanıcı, bu alanlara yapmış olduğu veresiye satışlarına ait bilgileri girebilir. Veresiye programları, bu bilgileri analiz eder ve satışın yapıldığı tarihi de kaydeder. Böylece satılan malzeme ve satışa ait tüm bilgiler program altyapısında muhafaza edilir. Ayrıca veresiyenin ödenmesi gerektiği tarih gibi çok sayıda önemli faktörü okuyup analiz ettiğinden, veresiye borçlarının ödeme tarihi yaklaştığında, kullanıcıya bildirimlerde bulunur.

Veresiye Takibi Programının Avantajları Nelerdir?

Geleneksel veresiye kayıt yöntemlerine nazaran, veresiye programı kullanmanın kendine has avantajları vardır. Bu avantajlardan bazıları şunlardır:

  1. Müşterinin her türlü bilgisi kayıt edilir. Böylelikle ödeme tarihinde müşteriye kolaylıkla ulaşılabilir.
  2. Geçmiş satış işlemlerine kolaylıkla ulaşılabilir. İşletme sahibi, geçmişte yapmış olduğu veresiye satış kayıtlarına oldukça kolay bir şekilde erişebilir.
  3. Veresiye satışlara ait kapsamlı veriler görülebilir. Yapılan veresiye satışların toplamı, ödenen ve ödenmeyen veresiye satışları ve geciken veresiye borçlarına ulaşılabilir.
  4. Elde edilen veriler kolaylıkla yedeklenebilir. Böylece veri kaybı yaşanmaz ve ileri vadede olası olumsuz durumlar da ortadan kaldırılmış olur.

Siz de veresiye takibi ve diğer tüm muhasebe işlemlerinizi on binlerce işletmenin tercihi olan ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile istediğiniz yerden kolayca halledebilir, e fatura ve e arşiv fatura gibi işlemlerinizi saniyeler içinde gerçekleştirebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez