Sağlık Personellerinin Kullanabileceği En Faydalı 4 Mobil Sağlık Uygulaması

2024-03-12T09:28:23

Mobil cihazların sağlık personelleri tarafından kullanılması, klinik uygulamanın birçok yönünü farklı bir yöne çevirdi. Mobil cihazlar sağlık bakım ortamlarında yaygın olarak kullanılır hale geldi. Ayrıca bu platformlar için tıbbi yazılım uygulamalarının geliştirilmesinde de hızlı bir büyüme yaşandı. Bu duruma paralel olarak profesyonel sağlık personeli, görev başında iken kendisine yardımcı olması için birden çok uygulama kullanabiliyor. Bu yazımızda en iyi sağlık uygulamaları hakkında bilgi veriyoruz.

E-sağlık uygulamaları ve mobil cihazların belki de en önemli yararı daha iyi klinik kararlar verilmesini sağlamasıdır. Dijital sağlık uygulamaları bakım noktası araçlara erişimin kolaylaşmasına ve artmasına yol açmıştır. Yine de kişisel faktörler bağlı olarak bazı sağlık çalışanları mobil uygulamaları kullanma konusunda halen isteksiz olabilir. Bu nedenle mobil araçların ve sağlık uygulamalarının tıbbi uygulamalara entegrasyonunun sağlanması için mobil tıbbi uygulamalar ile ilgili daha iyi standartlar ve doğrulama uygulamaları oluşturulmalıdır. Bu sayede sağlık personeli tarafından kullanılmak üzere hali hazırda mevcut uygulamaların kalitesi ve güvenliği artar. Böylece tıbbi uygulama pazarına giriş engeli de yükselecektir.

Mobil cihazlarda kullanılan uygulamalar, belirli bir amacı gerçekleştirmek için bir bilgisayarda ya da mobil cihazda çalışmak üzere geliştirilmiş yazılım programlar şeklinde tanımlanabilir. Aşağıda sağlık personelleri tarafından kullanılabilecek 4 güvenli yazılım hakkında derlediğimiz bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

Flatiron Health

Flatiron 21. Yüzyılın en büyük sağlık sorunlarından biri olan kanserle, mücadele eden bir şirkettir. Flatiron elektronik sağlık kayıtlarından (EHR), laboratuvar kayıtlarına hatta tıbbi iddialara kadar bütün hasta verilerini toplayan ve bunları hasta deneme verileriyle eşleştiren bir onkoloji platformudur.

Flatiron OncologyCloud platformunun 3 ana bileşeni vardır. Bu bileşenler şunlardır:

• OncoEMR, kanser sağlayıcılarının hasta EHR’lerini yönetmesi için hazırlanmış bulut tabanlı bir sistemdir. Özellikleri arasında e-reçete, klinik içerik kütüphanesi ve güvenli biçimde doğrudan mesajlaşma vardır.

• OncoBilling sigorta şirketleri için, hasarların dosyalanmasını ve yönetilmesini sağlayan entegre bir sistemdir.

• OncoAnalytics, şirket içi en çok veriye dayalı çalışan bölümdür. Klinik çalışmalar için birden fazla sistemdeki verilerin toplanmasına dayalı, klinik iç görüleri sağlayan bir araçtır.

Programın kullanıldığı durumlar arasında fatura tutarsızlıklarını iyileştirme, ilaç kullanımı ve değişkenliğini daha iyi anlama, klinik deneyler için hedef adayları belirleme, farklı veri kaynaklarını entegre etme ve temizleme becerisi yer alır.

Uygunluk, finansal maliyetler ve biyobelirteç eksikliği için dar kriterler, kanser klinik araştırmalarında yapılabilecek ilerlemeyi engeller. Kanser hastalarının sadece %4’ü deneylere katılabiliyor. Flatiron’un sağlık verilerini dijitalleştirme yeteneği doktorların hasta deneyleri için hasta uygunluğu konusunda daha bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olur. Flatiron gelecekteki kanser denemeleri için hastaların uygunluğu hakkında bilgilendirmeye yardımcı olmak için, konu ile ilgili tüm hasta verilerini gerçek zamanlı olarak toplama konusunda araştırmalarını sürdürüyor.

Sağlık hizmeti sağlayıcıları için en büyük veri sıçraması, eyleme geçirilebilir veriler elde edildiğinde gerçekleşir.

Flatiron uygulaması yalnızca fatura verimliliğini daha iyi belirlemek için değil, aynı zamanda kanser hastasını da daha iyi anlamak için sağlık hizmeti sağlayıcılarla birlikte çalışır. Flatiron yazılım ürünlerini doğrudan Biopharma ve diğer önemli sağlık kuruluşlarına satmaktadır. Biopharma şirketleri klinik deney kaydını iyileştirmek ve gerçek dünyadaki sonuçları takip etmek için Flatiron’un ürünlerini kullanmayı tercih ediyorlar. Benzer şekilde onkoloji için faturalandırma, kalite önlemleri ve tedavi yolu ile ilgili klinik bakımın iyileştirilmesi için sunulan teklif paketi de kullanıma açıktır.

Siz de on binlerce işletme sahibinin tercih ettiği muhasebe programı Logo İşbaşı’nda göndereceğiniz e-SMM  için aylık 175/ yıllık 2100 kontöre kadar kullanım HEDİYE! Üstelik ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığı ile yerinizden kalkmadan, 15 dakikada  hızlı ve kolayca e-SMM’ye geçersiniz. Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği Logo İşbaşı’nı 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Mobile MIM

Klinisyenlerin bazı durumlarda, tam bir radyolojik iş istasyonuna ulaşımları mümkün olmadan radyolojik çalışmalara erişmeleri gerekebilir. Mobile MIM Apple App Store’da bulunan FDA onaylı ve klinisyenlerin taşınabilir ihtiyaçlarını karşılayabilen bir tanısal tıbbi görüntüleme cihazıdır. iPhone sağlık uygulamaları kapsamında incelemeye alınabilen bir yazılım platformudur. Uygulamanın asıl amacı, doktorlara tek bir İOS mobil cihazında birden fazla modaliteden gelen taramaları görselleştirme fırsatı vermektir.

Amaçlanan, kullanımlarda radyasyon tedavisi planlarının karmaşık yönlerinin gözden geçirilmesi ve çok çeşitli modalitelerden gelen tıbbi görüntülerin analiz edilmesidir.

Uygulama ücretsizdir. Gerçek zamanlı hastaların görüntü kümelerini depolamak, şifrelemek ve yönlendirmek için MIMcloud 2.0 ile kapsamı sistem entegrasyonu yapıldıktan sonra kullanılmaya başlanır. Mobile MIM yazılımı ile sağlık çalışanları yeni olanaklara açılabiliyor. Bu uygulama ile iPad, iPhone ve İPod touch için tanısal görüntüleme cihazını kullanarak, her yerde çalışmalar açılır ve görüntüler izlenebilir. Mobile MIM’in sunduğu başlıca avantajlar şunlardır:

• Mobile MIM’in sağladığı görüntüleme hizmeti sayesinde, profesyonellerin iş istasyonlarından uzakta taşınabilir bir çözümü oldu.

• Zor durumlar ve fazla okumalar için meslektaşlar arasında kolay, hızlı ve güvenli iletişim sağlanabilir.

• Klinisyenler CD maliyet masrafından ve uygun olmayan görüntü probleminden kurtuldu.

• Tümör komisyonları veya sağlık çalışanını takip eden bireyler ile uygulamalı görüntü erişimi sağlanıyor.

Resolution MD

Resolution MD yazılımı web tarayıcılardan ve mobil cihazlardan tanılama düzeyinde görüntülere ve raporlara anında erişim sağlayan son teknoloji ürünü, bir kurumsal görüntü verme platformudur.

Android, iPhone, iPad, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar kullanılarak teşhis için Resolution MD’den yararlanılabiliyor. FDA onaylı bir program olan Resolution MD modern sağlık hizmetleri için kritik öneme sahiptir. Programın sağladığı başlıca yararlar şunlardır:

• Güvenlik Resolution MD tamamen HIPAA uyumludur. Sağlayıcılar cihazlarını kaybetse dahi, hiç bir hasta bilgisi çıkarılamaz ve ifşa edilemez. Benzersiz patentli teknolojisi, hasta verilerinin güvenlik duvarının arkasında kalmasını sağlar.

• Gerçek zamanlı işbirliği yapılabilir. Canlı, yüz yüze oturumlar düzenlenerek doktorların birbirleri ile hastalarıyla ve verileriyle iletişimde bulunmaları için bağlantı kurmalarına imkan verir. Doktorlar görüntüleri diğer doktorlarla veya hastalar ile gerçek zamanlı ve etkileşimli olarak görüntüleyebilir. Birden fazla katılımcının bir resim izleme oturumuna birlikte katılmasını sağlanır.

• Akredite bir programdır Resolution MD tanılama izni alabilmek için zorlu testlerden geçmiş ve tanı amaçlı kullanım için onaylanmıştır.

• ResolutionMD ile hem web hem de mobil cihazlarda teşhis düzeyinde görüntülere ve diğer hasta bilgilerine erişilir.

• HTML5 ve Flex’in yanı sıra yerel mobil uygulamaları (İOS ve Android) için tamamen güvenli seçenekleri kullanıcılarına sunan tek yazılım platformudur.

• Duyarlı bir tasarıma sahiptir. Akıllı telefonlar ve tabletlerden, dizüstü bilgisayarlara ve çift monitörlü iş istasyonlarına kadar tüm ekran boyutlarında çalışır.

• İster tek bir tesis, isterse on binlerce kullanıcılı büyük bir sağlık sistemi olsun Resolution MD bütün ihtiyaçlara cevap verebilir. Tek bir birleşik sistem oluşturmak için birden çok dağıtılmış depolama sistemine kolayca bağlanır.

• Mevcut raporlama sistemleri ile tam entegrasyon sağlar.

Web tabanlı ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nın e-Fatura e-SMM çözümlerine ek olarak özet raporları ile işletmenizi daha iyi yönetebilir, işletmeniz için en doğru kararları alabilirsiniz. Siz de on binlerce işletmenin tercihi Logo İşbaşı’na gelin, 1-0 öne geçin!

Lab Values Reference

Lab values, sağlık hizmeti sağlayıcısının hastanın sağlığı hakkında bilgi almak için kan, idrar ve diğer vücut sıvıları veya vücut dokularından örnek aldığı bir prosedür olarak tanımlanabilir Lab values reference uygulaması Apple App Store dan indirilebilir. Lab values reference, tıbbi testler, teşhis laboratuvarı test değerleri hakkında bütün bilgileri sağlayan ücretsiz çevrimdışı bir sözlüktür. Uygulamanın başlıca önemli özellikleri şunlardır:

• Tamamen çevrimdışı çalışır ve indirmek ücretsizdir.

• Doktorlar ve tıp öğrencileri tarafından kullanılabilecek güvenilir bir kaynaktır.

• Tüm tıbbi laboratuvar testleri ve tanısal laboratuvar test değerleri ile ilgili bilgileri sunar.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

İş Takip Programı Nedir? Nasıl Kullanılır?

İşyerinde Verimli Nasıl Çalışılır? Yöntemleri Nelerdir?

İş Güvencesi Nedir?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez