Perakende Satış ve Mağaza Yönetim Programı

2022-11-25T09:48:33

Ülkemizde ve dünyada birçok işletme perakende satış usulü ile faaliyet gösterir. Perakende satış ürün ya da malların teker teker talep üzerine satılması anlamına gelir. Kırtasiye, giyim mağazası, market gibi işletmelerde perakende satış yapmak bazı durumlarda meşakkatli olabilir. Yoğun talep karşısında manuel olarak ürünleri teker teker işlemek, satış yapmak zahmetli ve uzun süreli bir tekniktir. Aynı zamanda manuel perakende satışlarda hesap yanlışlıkları ve dolayısıyla cari hesap takibinde açıklık oluşabilir. Bütün bunları engellemek için işletme sahipleri perakende satış programı araçlarını kullanmayı tercih eder. Bu yazılım aracı perakende satış şeklinde faaliyet gösteren işletmelerin ihtiyaç duyduğu bütün özellikleri bir arada barındırır. İşletmelerde satış sürecini hızlandırırken aynı zamanda hata payını ortadan kaldıran bu yazılım araçlarını güvenle tercih edebilirsiniz. Online perakende satış programı araçları sadece satış sürecini yönetmekle kalmaz. Bu araçlar aynı zamanda stok takibi, müşteri takibi, tedarikçi takibi ve personel takibi gibi mağaza yönetim işlemlerini de kolayca gerçekleştirmeyi mümkün kılar.

Perakende Satış Programı Ne İşe Yarar?

Perakende satış programı adından da anlaşılabileceği üzere satışları yönetir. Normal şartlarda perakende satış usulünde her bir ürünün manuel olarak satılması ve kayda alınması gerekir. Perakende satış programı bu meşakkatli ve uzun süren işlemi saniyeler içerisinde gerçekleştirir. Çoğu zaman barkod okuyucu gibi bir veri sağlayıcı cihaz ile çalışan perakende satış programı araçları ürünlerin kısa sürede neredeyse sıfır hata payı ile satılabilmesini mümkün kılar. Günümüzde birçok işletme tarafından kullanılan bu araçlar sadece hızlı ve doğru satış yapmakla da kalmaz. Perakende satış ve mağaza yönetim programları satışları kayıt altına alır, satış verilerini raporlar, belirli tarih aralıklarına dair ciro verileri sunar.

Mağaza Yönetimi Nedir?

Mağaza yönetimi her ölçekten işletme için kritik bir konudur. Mağaza yönetimi temel olarak stok takibi, tedarikçi takibi, depo durumu, personel performansı gibi parametrelerin olabilecek en yüksek seviyede sorunsuz şekilde tutulmasını sağlamaya çalışmaktır. Günümüzde mağaza yönetimi işlemleri için de yazılım araçlarından faydalanılır. Perakende satış programlarına entegre şekilde çalışan mağaza yönetim programları daha verimli ve güncel raporlamaların yapılabilmesini sağlar.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Perakende Satış Programı Avantajları

Mağaza satış programı araçlarının işletmeler için sağladığı avantajlardan bazıları şunlardır:

● Satışlar otomatik olarak kayıt altına alınır. Bu sayede gerekli olduğunda istenilen tarihte yapılan her satışa bütün detaylarıyla ulaşmak mümkün olur.

● Online altyapı ile çalışan perakende satış programları işledikleri verilerin tamamını mütemadiyen bulut sunucularına işler. Bu sayede işletme sahibi zamandan ve mekandan bağımsız olarak işletme verilerine ulaşabilir. Sisteme giriş yapabilmek için internet bağlantısı yeterlidir.

● Günlük, haftalık, yıllık ve aylık ciro rakamları kolay bir şekilde hesaplamaya gerek kalmadan görülebilir.

● Satış verileri otomatik olarak rapor şeklinde sunulabilir. İşletmeler bu raporları analiz ve planlama için kullanarak aksiyon alabilir.

Perakende Satış Programı ile Neler Yapılabilir?

Perakende satış programları ile birçok işlem yapılabilir. Esnek altyapılı satış programlarında işletmeler kendi istek ve ihtiyaçlarına uygun optimizasyonlar yapabilir, özellikler ekleyip çıkarabilir. Bu programlar ile yapılabilecek bazı işlemler şunlardır:

● Satışlar bir barkod okuyucu ile saniyeler içerisinde gerçekleştirilir. Satışları kayıt altına almaya gerek yoktur. Bütün işlem satış programı tarafından kaydedilir.

● Stok durumu anlık olarak görüntülenebilir. Örneğin kırtasiye perakende satış programı kullanan bir kırtasiye işletmecisi bir ürünün stokta kalmadığını satış programı üzerinden öğrenebilir ve sipariş oluşturabilir. Perakende satış programı ile yapılabilecek işlemler oldukça fazladır. Bu işlemler işletme ve satış tekniği özelinde değişiklik gösterebilir. İşletmenizi daha kolay yönetmek ve verimli satışlar gerçekleştirmek için perakende satış programı aracını tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda perakende satış programı ücretsiz seçeneği sayesinde bu aracı bilgisayarınıza indirdikten sonra hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bir işletmenin en önemli unsuru olan nakit yönetimini hatasız ve en kolay şekilde ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile yapmak mümkün! İşinizi en iyi şekilde yönetmek ve her geçen gün 1-0 öne geçmek için siz de kullanan her on kişiden dokuzunun memnun kaldığı Logo İşbaşı’na geçin, rahat edin! Hemen 14 gün boyunca ücretsiz deneyin.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Anonim Şirket Nasıl Kurulur?

e-Serbest Meslek Makbuzu (e-SMM) Nedir? Avantajları Nelerdir?

Şirket Değerlemesi Nasıl Yapılır?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez