Oteller İçin e-Fatura Zorunluluğu Nedir? Ne Zaman Geçiş Yapılacak?

2024-03-08T15:31:18

Daha önceki yazılarımızda taslak hakkında sizlere bilgilendirme yapmıştık. 22.01.2022 tarihinde yayımlanan tebliğ ile e-belge kullanımları genişletilmişti. Bu yazımızda ise özellikle konaklama sektörüne olan yansımalarını ele alacağız.

Öncelikle Tebliğ’de yayımlanan ifadeyi inceleyecek olursak;

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Belediyelerden yatırım ve/veya işletme belgesi almak suretiyle konaklama hizmeti veren otel işletmelerine, e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamalarına geçme zorunluluğu getirildi.

Oteller e-Faturaya Ne Zaman Geçecek?

Tebliğ kapsamında açıklanan bilgilere göre 1 Temmuz 2022 tarihine kadar konaklama hizmeti veren otellerin e-fatura uygulamasına zorunlu olarak geçmeleri gerekmekteydi. Tebliğin yayımlanmasından sonra faaliyete başlayan işletmeler için faaliyete başlanan ayı izleyen dördüncü ayın başına kadar e-Faturaya geçiş yapılmalıdır. 2023 yılında bu kapsamda faaliyetlerine başlayacak olan yeni işletmeler faturalarını elektronik fatura olarak düzenlemek zorundadır.

Oteller e-Faturaya Nasıl Geçecek?

GİB Portal Yöntemiyle Başvuru Yapmak İçin:

  1. e-Fatura Uygulaması Başvuru Formu ve Taahhütnamesi, Elektronik Mali Mühür Sertifika Sahibi Taahhütnamesi, Şirket Kuruluş Sözleşmesi ve noter onaylı imza sirküleri örneği gibi gerekli belgeler temin edilir.
  2. Eğer başvuru uygun görülürse, mali mühür sertifikasının Kamu Sertifika Merkezlerinden alınabileceği bilgisi verilir. Şahıs işletmeleri için e-imza edinerek de e-faturaya geçiş işlemi yapabilirsiniz.
  3. Mali mühür sertifikasının bedeli, Kamu Sertifikasyon merkezlerine yatırılır ve sonrasında mali mühür başvuru sahibine teslim edilir.
  4. Gerekli belgeler ve mali  mühür edinildikten sonra başvuru yapılır. Başvurunun onaylanması beklenir.
  5. Başvurusu onaylanan kullanıcıların hesapları aktif hale getirilir. Bu adımdan sonra kullanıcıların, herhangi bir işlem yapmalarına gerek kalmaz. Kullanıcılar, e-Fatura sistemini diledikleri gibi kullanmaya başlayabilirler.

Siz tüm bu işlemler ile uğraşmak yerine işi online e fatura programı  Logo İşbaşı’nın alanında uzman danışmanlarına bırakarak ücretsiz danışmanlığımız ile 15 dakikada oturduğunuz yerden, zahmetsizce e-faturaya geçebilirsiniz. Size özel çözümlerimiz ile saniyeler içinde bütün e-Fatura ve e-Arşiv fatura işlemlerinizi dilediğiniz yerden yapabilirsiniz.

Üstelik yıllık 2100 e-fatura kontörü de HEDİYE! e-Fatura gönderimleriniz için ek maliyete gerek yok:)

Oteller İçin e-Fatura Programı

On binlerce işletmenin tercih ettiği e-fatura ve e-arşiv fatura programı olan Logo İşbaşı size hız ve kolaylık sağlar. Yayımlanan tebliğ kapsamında e-faturaya geçmek zorunda olan bir oteliniz varsa oturduğunuz yerden saniyeler içinde Logo İşbaşı’na üye olabilirsiniz. 14 gün boyunca ister www.isbasi.com adresinden isterseniz de Logo İşbaşı mobil uygulaması ile fatura kesebilir, alış faturası ekleyebilir, masraf fişlerinizin fotoğrafını çekerek ön muhasebenizde arşivleyebilirsiniz.

Ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile ister bilgisayarınızdan ister tablet ya da cep telefonunuzdan kesmiş olduğunuz e-fatura/e-arşiv faturaların yanı sıra otelinizin gelir-gider takibini de hatasız gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin en çok ürün/hizmet satın aldığınız gıda tedarikçileriniz , temizlik malzemeleri tedarikçiniz ya da personel harcamaları yönetiminiz için ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı kullanabilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez