Ön Muhasebede Dikkat Edilmesi Gerekenler

2022-07-06T13:04:52

İster yeni başlayan küçük bir işletme olsun ister büyük ve köklü bir firma, gelir-gider takibi her türlü iş sahibi için özenle ilgilenilmesi ve dikkate alınması gereken bir konudur. Bu iş için gerekli araçları ve yöntemleri öğrenmek şirket sahibinin işine sahip çıkmak için yapması gereken en temel görevlerinden biridir.

Ön Muhasebe Nedir?

Bir şirketin yönetimi için alış-satış faturaları takibi, ödeme ve tahsilat takibi, kasa banka hesapları takibi, masraf takibi gibi işlemler ön muhasebenin temel özelliklerini oluşturur. Bu işin şirketin içinde, şirket sahibi ya da görevlendirdiği kişi tarafından yapılması gereklidir.

Peki Ön Muhasebeye Neler Dahil Edilir?

En başta alış ve satış fatura kayıtları gelir. Bu faturalar sayesinde gelir giderinizi gözlemleyebilirsiniz. Ön muhasebenin bir diğer başlığı da cari hesaptır. Alacak ve borçların takibinin yapılması bu sayede mümkün olur. Banka kayıtları, aylık bordrolar ile çalışanınıza yaptığınız ödemeler, çek ve senetlerin takibi gibi konular, ön muhasebenin alanına girer.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Online Ön Muhasebe Araçları

Dijitalleşmenin getirdiği bir avantaj olarak ön muhasebe takibi de artık değişti. Büyük işletmelere göre daha butik firmalar için önceleri not kağıtları, defterler, ajandalar; sonraları excel tabloları ve bilgisayarlara indirilen programlar aracılığıyla ön muhasebe takip ediliyordu. Fiziksel kayıtlarda iş takibi oldukça zor, excel dosyalarında karmaşık, bilgisayara indirilen ve kurulan programlarda ise yaşanacak teknik problemler için destek alınacak kişilere ihtiyaç bulunuyordu. Fakat artık web tabanlı online ön muhasebe programları sayesinde butik işletmeler daha kolay gelir giedrini takip ediyor.

Muhasebe ve Ön Muhasebe

Şirketinizin yükümlü olduğu bazı yasal yaptırımlar olacaktır. Vergilendirmeler, çalışanların sigortaları gibi yasaların işletmelere zorunlu kıldığı bu ekonomik zorunlulukların takibi için görevli kişi sizin muhasebecinizdir. Fakat unutmayın ki muhasebeciniz bu zorunlulukları yerine getirip getirmediğinizle ilgilenir, yani sizi bir nevi tabi olunan kanun ve yönetmeliklere uygun çalışma konusunda yönlendirir. Şirketin ekonomik başarısı için ise gelir-gider takibi ya da diğer bir deyişle ön muhasebenin bizzat şirket tarafından düzenlenmesi etkili işletme yönetimi için oldukça yararlıdır. Kimi işyerlerinde bu iş için bir kişi görevlendirilirken küçük işletmelerde ön muhasebe dosdoğru şirket sahibi tarafından yapılmaktadır.

On binlerce işletme sahibinin tercih ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nda göndereceğiniz e fatura ve e arşiv faturalar için aylık 150/ yıllık 1800 kontöre kadar HEDİYE! Üstelik ücretsiz e-faturaya geçiş danışmanlığı ile yerinizden kalkmadan, 30 dakikadan daha az bir zamanda hızlı ve kolayca e-faturaya geçebilirsiniz. Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği Logo İşbaşı’nı 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Ön Muhasebe ve Genel Muhasebe Arasındaki Farklar Nelerdir?
Ön Muhasebe Nedir, Nasıl Yapılır?
e-Fatura Kesen Ön Muhasebe Programları
14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez