Ön Muhasebe Uygulaması Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

2024-03-13T11:46:22

Ön Muhasebe Nedir?

Ön muhasebe, işletmeye ait stok takibi, cari hesap takibi, maaş ve avans takibi, çek senet takibi, nakit takibi, banka hesapları ve faturalar gibi finansal yönetimin ana unsurlarının kayıt altına alınmasıdır.

Ön Muhasebe Tutma Yöntemleri Nelerdir?

Ön muhasebe tutmanın bazı yöntemleri vardır. Bunlardan ilki bir ön muhasebe defteri tutmaktır. Eski bir yöntem olan ön muhasebe defterine yukarıda saydığımız tüm ön muhasebe kalemleri ayrı ayrı yazılır. Her birinin ayrı ayrı fakat tek bir defterde tutulması karışıklık oluşturma ihtimalini oldukça artırır. İşletme için finansal yönetim oldukça önemli olduğundan karışıklık oluşması doğrudan yönetimi etkileyecektir. Ayrıca aranan bir veriye anında ulaşım sağlamak çok zordur. Dolayısıyla zaman ve pratiklik açısından da negatif etki oluşturacaktır. Ek olarak defter kaybolma, çalınma, üzerine bir şey dökülme gibi riskler ile karşı karşıyadır. Kullanılan bir diğer yöntem ise Exceldir. Excel ile ön muhasebe tutmak ciddi bir Excel bilgisi gerektirmekle birlikte, finansal yönetimin bir gerekliliği olan işletme durumunu gösteren grafikleri hazırlamak epey uğraştırıcıdır. Dolayısıyla saatlerce uğraştırmayı gerektirebilir ve kayıtları tutan kişi iyi bir Excel bilgisine sahip olmadığı durumda bu süre günleri alabilir. Girilen verilerin sayısı arttıkça Excel dosyalarının sayısı da artacaktır bununla birlikte yavaşlama da meydana gelecektir. Ayrıca bilgisayarın çökme, kaybolma veya çalınması gibi durumlardan dolayı bu yöntem de risk barındırmaktadır. Bir diğer yöntem ise dijital dünyanın gerekliliğine ayak uyduran ön muhasebe yazılımı kullanabilirsiniz.  Geleneksel yöntemler yerine ön muhasebe uygulamaları kullanmak işlerinizi çok daha kolaylaştıracak bir yöntemdir. Bilgisayar kaynaklı masaüstü yazılım kullanabileceği gibi web tabanlı ön muhasebe programı da tercih edilebilir. Tabi ki önerilen verilerin ve raporların bulut ortamda saklandığı web tabanlı yazılımlardır. Logo Yazılım tecrübesi ve kalitesi ile oluşturulan online ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile siz de internet erişimi olan her yerden kolayca ön muhasebenizi kayıt altına alıp kontrolünü gerçekleştirebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Logo İşbaşı’nın Ön Muhasebe Uygulamasının Özellikleri Nelerdir?

Ön Muhasebe Uygulaması Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

  • Verilere ulaşmak internet erişimi olan her yerden oldukça kolaydır.
  • Dolayısıyla her zaman işletmenizin finansal yönetiminin güncel haline ulaşırsınız.
  • Düzenli yedekleme ile verilerin kaybolma ihtimali oldukça düşüktür.
  • Ön muhasebe ile ilgili tüm verileri çok kısa sürede yapabilirsiniz.
  • Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde eğitim almayı gerektirmez ve kullanımı oldukça kolaydır.
  • Zamandan ve iş gücünden oldukça tasarruf edilir.
  • Otomatik tanımlanan işlemler sayesinde ekstra işlem yapılması gerekmez.
  • Raporlama sayesinde işletmenin finansal yönetimi kolaylaşır.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Cari Hesap Takip Programı
Basit Gelir Gider Tablosu Nasıl Hazırlanır?
Gelir Gider Takibi Nasıl Yapılır?
14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez