Masraf Yönetimi Programı

2022-12-09T14:19:08

Kaynak yönetimi ve kullanımı her ölçekten işletme için önem taşır. Günümüzde faaliyet gösteren işletmelerin büyük bir bölümü gelir gider takibi işlemleri için yazılım ve uygulama araçları kullanır. Son yıllarda ticari sahalarda oldukça popüler hale gelen masraf yönetimi uygulamaları en temel anlatımı ile işletmenin gelir gider takibi yapabilmesini mümkün kılar. İşlem hacimleri fark etmeksizin her işletmenin masraf yönetimi süreçlerini titizlikle yürütmesi önem taşır. Masraf yönetimi programı araçları bu süreçlerin kısa süre içerisinde zahmetsiz bir şekilde gerçekleştirilebilmesini mümkün kılar. İşletmeniz için bir masraf yönetim aracı edinerek gelir gider takibini daha kolay yapabilirsiniz. Aynı zamanda belirli tarih aralıklarına yayılan masraflarınızı, gider kalemlerinizi tek ekrandan görebilir ve aksiyon alabilirsiniz. Masraf yönetimi için yazılım ya da uygulamalar kullanmak beraberinde birçok avantaj da sağlar.

Masraf Yönetimi Yapmak Neden Önemlidir?

Masraf yönetimi işlemleri oluşumun gelir gider kalemlerini, finansal aksiyonları bütün detaylarıyla zaman damgalı şekilde kaydetmesidir. İşletmelerin masraf yönetimi yaparak kaynak kullanımını iyileştirmesi ve daha kolay büyüme elde etmesi mümkündür. Masraf yönetimi şu sebeplerden ötürü önem taşır:

● Masraf yönetim uygulamaları sayesinde işletmeler gider kalemlerini derli toplu bir şekilde görebilir. Gider kalemlerinin defterlere not alınması gibi yöntemler zamanla karmaşık bir hal alabilir. Aynı zamanda işlem hacmi yüksek işletmelerde gider kalemlerini bu tür yöntemler ile kontrol altına almaya çalışmak günün sonunda olumsuz sonuçlar doğurabilir. Masraf yönetim programları bütün gider kalemlerini tek bir ekran üzerinden işletme sahibine sunar.

● İşletmelerin fiş ve fatura gibi belgeleri muhasebe hesaplarına eksiksiz ve doğru bir şekilde girmesi önem taşır. Aksi takdirde cari hesaplarda yanlışlıklar meydana gelerek işletme kaynakları gereksiz kullanılabilir. Normal şartlarda işletmelerin muhasebe birimlerinin gider kalemlerini teker teker detaylı yazması ve kayıt altına alması gerekir. Günümüzde geliştirilen masraf yönetim programları sayesinde fiş, fatura gibi belgeler kullanılarak gider kalemleri kolayca sisteme girilebilir. Bazı masraf yönetim uygulamalarında bu belgelerin fotoğrafını çekmek yeterlidir. Masraf yönetim uygulaması altyapısı çekilen fotoğrafta bulunan yazıları algılayarak gider kalemi türünü belirleyebilir, miktarı ve detayları algılayabilir ve sonrasında da bu bilgileri muhasebe kayıtlarına işleyebilir.

Ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile ister webden ister cepten internet erişiminiz olan her yerden işletmenizi takip edebilirsiniz! Siz de hemen 14 gün boyunca ücretsiz deneyin!

● Masraf yönetim uygulamalarını kullanan işletmeler kaynaklarını daha verimli ve işe yarar şekilde kullanabilir. Bu uygulamalar işletmenin geçmiş gider kalemlerini mütemadiyen kayıt altına alır. Böylece işletme hangi taraflara, hangi işlemlere masraf yaptığını görebilir, geleceğe yönelik raporlama ve analiz yapabilir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Gelir Gider Takibi Programı Kullanmanın Avantajları

Masraf yönetimi için yazılım araçları kullanmanın birçok avantajı bulunur. Bu avantajlardan bazıları şunlardır:

● İşletme belirli bir zaman aralığındaki gelir gider takibini detaylarıyla görebilir.

● Gelir gider borç alacak programı araçlarında vade tarihi biten ya da bitmek üzere olan gider kalemleri hatırlatıcılar ile sağlama alınabilir. Böylece işletme bütün ödemelerini zamanında yaparken aynı zamanda tedarikçileri ile olan ticari ilişkisini sağlıklı tutar.

Gelir gider takibi için program araçları kullanmak alternatif yöntemlerden daha ekonomiktir. İşletmeler masraf yönetimi Excel araçları ile ekstra bir gider kalemi oluşturmadan masraf yönetimi yapmaya başlayabilir. Aynı zamanda gelir gider takip programı ücretsiz seçenekleri de bulunur.

● Gider kalemi niteliğindeki bütün belgeleri muhasebe hesaplarına geçirmek vakit alırken aynı zamanda zahmetlidir. Gelir gider takip programı ürünlerinde bulunan faydalı özelliklerden birisi de fotoğraflı belge tanımadır. İşletmeler gider kalemi olan belgelerin fotoğrafını çekerek zahmetsiz bir şekilde muhasebe hesaplarına gider kaleminin işlenmesini sağlayabilir.

Siz de işletmeniz için uygun bir e-Fatura çözümü arıyorsanız, tek bir tıkla internet erişiminin olduğu her yerden bağlanabileceğiniz e-Fatura programı Logo İşbaşı’nı tercih edebilirsiniz. Size özel çözümlerimiz için bize ulaşmanız yeterli!

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Proforma Fatura Nedir, Nasıl Düzenlenir?
Şahıs Şirketleri E-Fatura Kullanabilir Mi?
e-Fatura Keserken Dikkat Edilmesi Gerekenler

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez