Kırtasiye Programı Nedir?

2022-11-28T12:26:49

Satış yazılımları günümüzde her türlü ticari faaliyetin gerçekleştiği sahada yoğun olarak kullanılır. Barkodlu satış, perakende satış, hızlı satış gibi gelişmiş özellikleri bulunan programlar modern ve verimli satış araçları olarak öne çıkar. Her ölçekten kırtasiye işletmesinin sıklıkla kullandığı kırtasiye satış programı en temel anlatımı ile kırtasiye satışlarını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirir, kayıt altına alır. Kırtasiye satışlarını manuel olarak yapmak beraberinde çeşitli sorunlar getirebilir. Yoğun perakende satışları manuel olarak yönetmek meşakkatli olabilir. Bunlara karşın kırtasiye programları oluşabilecek bütün hataları ortadan kaldırır, istatistiksel veri sunar, stok takibi, günceller ve aynı zamanda işletmenin satıcılar ile olan ilişkisini düzenler.

Kırtasiye Programı Nasıl Kullanılır?

Birçok işletme sahibi kırtasiye barkod programı kullanımı konusunda destek almak ister. Perakende satışlara yeni bir boyut kazandırarak birçok avantajı da beraberinde getiren bu satış araçlarının kullanımı değişiklik gösterebilir. Satış programlarına olan ihtiyaç her geçen gün arttığından farklı firmalar satış programları geliştirir ve satışa sunar. Kırtasiye satış programlarının kullanımı seçilen firmaya göre değişiklik gösterebilir. Birçok perakende satış yazılımı temel prensiplere bağlı şekilde çalışır ve aynı işlevleri yerine getirir. Fakat firmaların belirlediği arayüzler, kısayollar, komutlar ve altyapı farklı olabilir. İşletme sahipleri ekranda bulunan talimatları takip ederek kısa bir süre içerisinde perakende satış yapmaya başlayabilir, zira satış yazılımlarında genel olarak sade ve anlaşılır bir arayüz tercih edilir. Perakende satış programı ile birlikte satılan kullanım kılavuzu ya da eğitim videoları bu konuda yardımcı olabilir. Kırtasiye işletmesi sahipleri aynı zamanda perakende satış programı hizmeti aldıkları firma ile de iletişime geçerek yazılımın kullanımı, genel işleyişi ve arayüzü hakkında detaylı bilgi sahibi olabilir.

Logo İşbaşı’nın ön muhasebe çözümlerinin yanında e-fatura çözümleri de bulunmaktadır. Siz de alanında uzman danışmanlarımızın ücretsiz desteği ile 15 dakikada e-Fatura’ya geçin rahat edin!

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Kırtasiye Satış Programı Kullanmanın Avantajları

Ticari sahalarda yazılımlardan faydalanmak her açıdan daha avantajlıdır. Perakende kırtasiye satışlarında satış programlarının kullanılması hem satıcı hem de müşteri tarafı için daha verimlidir. Kırtasiye perakende satış programı kullanmak şu avantajlara sahiptir:

● Satışlar daha hızlı gerçekleşir. Kırtasiye gibi perakende satış alanlarında her bir ürünün hesaplanması, satışının gerçekleşmesi zahmetli olurken aynı zamanda uzun sürebilir. Barkod okuyucu cihazlar ile birlikte çalışan kırtasiye satış programları sayesinde çok sayıda ürün kısa süre içerisinde sistemden geçirilerek satılabilir.

● Manuel satışlarda bulunan hata payı kırtasiye satış programlarında en aza indirilir. Satış yazılımları bilgisayar tabanlı işlev gösterir ve hata oluşma ihtimali oldukça düşüktür. Satışların kesin bir doğruluk ile gerçekleştirilmesi işletmenin zarar etmesini önler.

● Kırtasiye satış programları sayesinde işletme sahipleri geçmişe dönük kayıtlara ulaşabilir. Satış yazılımları belirli bir aralık içerisinde gerçekleşmiş olan satışları kayıt altına alır. Kırtasiye işletmeleri bu kayıtları göz önüne alarak ileriye dönük plan, geriye dönük analiz yapabilir ve bir iş modeli geliştirebilir.

● Barkodlu kırtasiye perakende satış yazılımları stok tarafı ile entegre bir şekilde çalışabilir. İşletme sahipleri satış programı üzerinden her bir kategori için stok durumunu görüntüleyebilir.

● Gelişmiş kırtasiye programları farklı cihazlar, veritabanları, bilgisayarlar ve kullanıcılar ile bir arada, aynı anda senkronize şekilde çalışabilir. Barkod okuyucu cihazlarda oluşturulan veriyi kullanarak kısa sürede satış gerçekleştiren kırtasiye barkodlu satış programı seçenekleri yaygın olarak tercih edilir. Aynı zamanda yüksek satış hacimli işletmelerde kırtasiye programları birden fazla satıcı tarafından kullanılabilir. Gelişmiş muhasebe programları ile kırtasiye türündeki işletmenizin ihtiyaçlarına yönelik hizmetler için Logo İşbaşı muhasebe programını kullanabilir, danışmanlarımızdan size özel çözümler konusunda destek alabilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Hizmet İhracatı Nedir? Hizmet İhracatı Faturası Nasıl Kesilir?

Alt İşveren Nedir? Alt İşverenlik Nedir?

Damga Vergisi Oranları 2021

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez