İşletme Giderlerinden Nasıl Tasarruf Ederim?

2024-04-15T17:20:45

İşletmenizin devamlılığını sağlamak için kiranız,pazarlama giderleriniz,personel maaşlarınız gibi kalemlerde harcamalar yapmanız gerekir. Bunlar işletmenizin giderlerini oluştururlar. İşletmenizin üretimi için aldığınız malzemeler ,üretim giderleriniz,bina ve makine gibi uzun vadeli varlıklarınız ya da  sattığınız malın maaliyetinin azaltılması giderlerinizden sayılmaz. Peki giderlerinizi daha etkili yönetip nasıl tasarruf edebilirsiniz? Cevabınız yazımızda.

İşletme Giderleriniz Nelerdir?

İşletme giderleri,her işletmenin büyüklüğüne hacmine faaliyet gösterdiği alana gibi etmenlere göre değişsede bazı yaygın giderlerden bahsedebiliriz.

  • Şirket için çalışan personellerin maaş ve ücretleri
  • Mülk sigortası,ürün sigortası,araç sigortası,işçi tazmınatı sigortası, meslek sorumluluk sigortası vb.
  • Kdv,gelir vergisi,stopaj,emlak vergileri,çalışan bordro vergileri vb.
  • Çalışanların yemekleri,işletmede çıkan yemek maaliyeti
  • İşletmenin çalışmaı için ihtiyaç duyulan mülklerin kiraları
  • İşletmenin telefon,su,elektrik,ısıtma faturaları
  • Reklam ve pazarlama ücretleri
  • İşletmenin muhasebesini takip etmesi için mali müşavir ücreti
  • Bakım ve onarım ücretleri;yağ değişikliği,anti virus yazılımları vb.
  • Ofis malzemeleri;kağıt,zımba,kartuş vb.
  • Avukat ücretleri
  • Şirketinizin araç giderleri
  • Çalışanlarınızın ulaşım giderleri
  • Çalışanlarınızın seyahat ücretleri

İşletmenizin büyüklüğüne ve faaliyetine bağlı olarak giderlerinizin maaliyeti değişebilir.Ancak bu giderlerinizi en etkin ve tasarruflu kullanmak oluşacak yüksek maaliyetlerin önüne geçilmesi ve işletmenizin karı açısından kritiktir.

Logo İşbaşı e-fatura programı ile hızlı ve kolayca e-faturaya geçebilir, internet erişiminin olduğu her yerden ister laptoptan ister cep telefonundan e fatura ve e-arşiv fatura gönderebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

İşletme Giderlerinden Nasıl Tasarruf Sağlanır?

İşletme giderlerinizden tasarruf etmek demek ,çalışanlarınızın maaşını azaltmanız veya ofis malzemelerini az sipariş etmeniz demek değildir. Hem giderlerinizde aşırıya kaçmamak ve  tasarruf etmek  , hem de gelirinizi artırararak işletmenizin karını artırmış olursunuz.

Giderlerimi Nasıl Azaltırım, Gelirimi Nasıl Artırabilirim?

Hibrit Çalışma: Çalışanlarınızın hem uzaktan hem de ofisten çalışması hem onlardan alacağınız verimi artırır hemde günümüz trendine uyum sağlarsınız. Aynı zamanda ofis giderlerinizden tasarruf etmiş olursunuz.

Bulut Veri Tabanları: İşletmeniz için ön muhasebe,crm,tahsilat gibi kalemlerinde kullancağınız yazılım programlarını yazmak için yazılımcı ile çalışmak  hem maaliyetinizi artırır hem de işletme giderinizi. Hazır yazılmış ve işletmeniz için en uygun seçeneklere sahip olan bulut yazılımları kullanın ve verilerinizi güvenle işleyin.

Freelancerlar: Nadiren işletmenizde oluşabilecek iş ihtiyacınız için tam zamanlı elemanlar almak yerine serbest çalışanları geçici olarak çalışabilirsiniz.Sezonluk veya belirli süreli çalışanlar sürekli ihtiyaç duyulmayan kararlar alırken düşük maaliyetle size fayda sağlar.

Ücretsiz demolar: Mutlaka programlarınızın ücretsiz demolarını önceden test etmek üzere kullanın. Bu hem programların özelliklerinin sizin istediğiniz ölçüde olup olmadığını anlamanız için fırsat sunar hemde bir süre ücret ödememiş olursunuz.Örneğin Logo İşbaşı programımızı 14 gün ücretsiz deneyebilirsiniz. Memnun kalırsanız ücretli gelişmiş sürümüne geçebilir 15 dakikada dijital dönüşümünüzü tamamlayabilirsiniz.

Otomatikleştirme: Günlük işlerinizi otomatikleştirin. Örneğin muhasebe verilerinizi düzene sokabilecek online programa geçin ve daha az hata ve hızla yapın.

Takas: Eğer yapabiliyorsanız nakit harcamak yerine takas yöntemini kullanın. Örneğin ofisiniz için satın aldığınız çikolatacıya,aylık sipariş karşılığında reklamını yapmanızı istiyip istemeyeceğini sorabilirsiniz.

Seyahat bütçenizi azaltın: Eğer yapılması gereken iş yüz yüze ve fiziki bulunmayı zorunlu kılmıyorsa,toplantılarınızı ve görüşmelerinizi dijital ortama taşıyın.

Kullanan her on kişiden dokuzunun memnun kaldığı muhasebe programı Logo İşbaşı’nın özet raporları sayesinde yaptığınız tüm işlemlerin günlük özetlerini inceleyerek işinizi daha iyi yönetebilirsiniz. e-Fatura ve e-Arşiv Faturanızı saniyeler içinde kesip tüm ön muhasebe işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz Logo İşbaşı’nı hemen deneyin!

İşletme Giderlerini Azaltmak Neden Önemlidir?

  • İşletmelerin var oluş amacı kar yapmaktır. Kar yapmanın bir yoluda giderlerimizi azaltmaktır.Çünkü;
  • Ürün ve hizmetinizin fiyatını artırırsanız ,müşteriler zaten ödediğinden daha fazlasını ödemeye istekli olmayabilir.
  • Daha ucuza mal edeyim darken kaliteyi azaltmak ,müşteri kaybına yol açabilir.
  • İşletme kalemlerinizden kısmak çalışanlarınızın motivesini düşürür ve verimi azaltır bu da karınızı azaltır.
  • İşletme giderlerinizden etkin bir şekilde tasarruf edin,kaliteniz düşmesin ,müşterileriniz ve çalışanlarınız mutlu olsun ve siz karlı çıkın.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Gelir-Gider Tablosu Nasıl Hazırlanır?

Gelir Vergisi Nasıl Hesaplanır?

Basit Gelir Gider Takibi Nasıl Yapılır?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez