E-Ticarette Güven Damgası Nedir? Nasıl Alınır? Başvuru Şartları

2024-05-10T09:19:17

E-Ticarette Güven Damgası

Günümüzde e-ticaret hızla yaygınlaşmaya başlamıştır. Haliyle  de online alışverişlerin güvenliği hem tüketiciler hem de işletmeler için büyük önem taşımaktadır. Bu noktada “Güven Damgası”e-ticaret sitelerinin güvenilirliğini artırarak tüketicilere güvenli bir alışveriş deneyimi sunmayı amaçlar. 

Güven Damgası Nedir?

6 Haziran 2017’de yürürlüğe giren ve Resmî Gazete’de yayımlanan Elektronik Ticarette Güven Damgası Hakkında Tebliğile resmileşen Güven Damgası uygulaması, e-ticaret sitelerinin güvenilirliğini artırmayı hedefler. Güven Damgası, online alışveriş siteleri ve aracı platformların belirli güvenlik ve hizmet standartlarını sağladıklarını gösterir. Bu damga, hem tüketicilere hem satıcılara sitenin güvenilir olduğunu garanti eder.

On binlerce işletme sahibinin tercih ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nda göndereceğiniz e fatura ve e arşiv fatura için aylık 175/ yıllık 2100 kontöre kadar HEDİYE! Üstelik ücretsiz e-faturaya geçiş danışmanlığı ile yerinizden kalkmadan, 15 dakikadan daha az bir zamanda hızlı ve kolayca e-faturaya geçebilirsiniz. Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği Logo İşbaşı’nı 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Güven Damgası Nasıl Alınır?

Güven Damgası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, Ticaret Bakanlığı’nın yetkilendirdiği kuruluşlar aracılığıyla verilir. E-ticaret siteleri, www.guvendamgasi.org.tr adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak damga almak için başvuruda bulunabilirler. Fakat damgayı almak için belirli şartları sağlamak gerekmektedir.

Güven Damgası Başvuru Şartları

Güven Damgası alabilmek için e-ticaret sitelerinin:

  • Ödeme ve altyapı sistemlerinin ilgili kanunlara uygun olması
  • SSL gibi güvenlik sertifikalarına  sahip olması
  • Tüketicilere ürün ve hizmetler hakkında detaylı bilgi vermesi
  • Müşteri hizmetlerine erişim sağlaması ve şikayet yönetimine önem vermesi
  • Tedarik ve teslimat süreçlerini şeffaf bir şekilde yönetmesi gerekmektedir.

E-Ticarette Güven Damgasının Önemi

  • Tüketiciler, Güven Damgası olan sitelerde alışveriş yaparken daha rahat hissederler.
  • Güven Damgası, dolandırıcı sitelerle güvenilir siteler arasındaki farkı belirginleştirerek dolandırıcılığın önüne geçer.
  • Güvenilir olarak algılanan sitelerde tüketicilerin satın alma olasılığı daha yüksektir.

Güven Damgası, e-ticaret ekosistemindeki güvenliği ve şeffaflığı artıran önemli bir uygulamadır. E-ticaret siteleri için Güven Damgası almak, sadece bir tercih olmaktan öte online ticaretin sağlıklı bir şekilde büyümesi için bir nevi yazılı olmayan bir zorunluluk haline gelmiştir.


Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

e-Ticaret ve Pazaryerinden Satış Programı Nedir?

Trendyol, Hepsiburada, Gittigidiyor, N11, PttAVM e-Ticaret Entegrasyonu Nedir? En Kolay Nasıl Yapılır?

Morhipo ve Çiçeksepeti e-Ticaret Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez