E-Tahsilat Nasıl Yapılır?

2022-08-17T13:58:26

E-Tahsilat sistemi kullanılarak, firma ya da şirketler tarafından kendilerine ödeme yapması gereken bayi ya da müşterilere mail ya da SMS yollanır. Bahse konu SMS ya da e-mail hem hatırlatma bilgisi, hem de ödeme linki içerir. Böylece SMS ya da e-maili alan taraf ilgili linkin üzerine  tıklar ve doğrudan ödeme sayfasına yönlendirilir. Bu sayfaya giren ödeme yapmakla yükümü taraf kredi kartı bilgilerini girerek online tahsilat işlemini tamamlayabilir.

Kullanılan programların hemen hepsinde, kredi kartı güvenliğinin sağlanması için 256 Bit SSL koruma sistemi kuruludur. Piyasada kullanılan sistemlerde yapılan ödemeler otomatik olarak şirketin muhasebesine aktarılır.

Bazı işletmeler bu yöntemi tercih etmemektedir. Böyle hallerde ilgili firmalara online olarak e-mail ile dekont bilgisi gelir. Firmalar kendilerine yollanan dekont bilgisini kullanarak muhasebe işlemlerini manuel olarak gerçekleştirir.

E-Tahsilat Nedir?

E- tahsilat nedir sorusuna verilebilecek en kısa cevap, online ödeme yolları kullanılması ile cari tahsilatı yapılmasıdır. Online ödeme araçları kredi kartı, banka kartı, sanal kredi kartı vb. yöntemlerle yapılan ödemeler demektir.

E-Tahsilat Araçları Nelerdir?

E-Tahsilat yöntemi ile firmanıza ödeme yapmak isteyen şirket ve/veya bayiler şirketiniz için oluşturulan tahsilat sayfasına giriş yapar daha sonra kullanıcılar kendilerine özel olarak ayrılmış kullanıcı bilgisi ile şifre bilgilerini kullanarak sisteme giriş yaparlar.

Sistem giriş yapan bayileri tanır ve otomatik olarak ayrıştırır. Ödeme yapmak isteyen bayi ya da müşteri ödeme yapacağı tutarı, banka veya kredi kartı bilgilerinin girişini yaparak ödemeyi bitirir.

Tercihe bağlı olarak sisteme giriş için,2 aşamalı emniyet ( sms ile log in) özelliği de aktive edilerek kullanılabilir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

E-Tahsilat Nerelerde Kullanılır?

E-Tahsilatın özellikle kullanıldığı alanlar şunlardır:

  • Kredi kartı kullanılarak yapılan online tahsilat
  • Carilerden yapılan tahsilat
  • Bayilerden ve/veya alt bayilerden yapılan tahsilat
  • Okul, site, dernek, sanayi sitesi, özel okul, spor kulübü vb. yerlere yapılan düzenli ya da düzensiz ödemelerin tahsilatı

E-Tahsilat Nasıl Yapılır?

Piyasada hazır olarak kullanılan pek çok e-tahsilat ya da online tahsilat programı bulunur. Bu yazılımlar için belli bir entegrasyon ve hizmet bedeli ödenir. Daha sonra bu programlar ilgili siteye entegre edilir ve kullanılabilir.

Bir başka deyişle e-tahsilat yapmak isteyen firmalar, bankaların sanal pos’larını, kullandıkları ticari web sitelerine entegre ederek bu işlemi gerçekleştirebilir. Piyasada kullanılan e-tahsilat sistemlerinde hemen hemen bütün resmi ve özel bankaların sanal posları kullanılabilmektedir.

Ayrıca sistemlerin ara yüzünde birden fazla dil üzerinden işlem yapılabilir.

Sanal Pos kullanılmadan, hazır entegre bir program kullanılarak da e-tahsilat işlemleri yapılabilir.

Müşteri ve tedarikçilerinizle olan ticari ilişkinin sorunsuz yürümesi için etkili bir cari hesap programı kullanabilirsiniz. Saniyeler içerisinde e fatura ve e arşiv fatura kesebildiğiniz Logo İşbaşı ile cari takibi yaparak ödeme ve tahsilatlarınızı zamanında gerçekleştirir, işlerinizi daha iyi yönetirsiniz.

E-Tahsilat Kullanmanın Avantajları Nedir?

E-Tahsisat yöntemini kullanmanın başlıcaavantajları şunlardır:

  • E-Tahsilat yapan işletmeler zamandan kazanç sağlar.
  • E-Tahsilat tahsilatı kolaylaştıran bir yöntemdir.
  • E-Tahsilat sayesinde ödemelerin zamanında yapılması sağlanır.
  • E-Tahsilat sayesinde kredi karı kullanmak suretiyle tek çekimde ya da taksitli çekimde ödeme yapılabilir.
  • Alacakların kontrolünün yapılması kolaylaşır.
  • Nakit akışının görüntülenmesi ve kontrol edilebilmesi sağlanır.
  • E-posta ya da SMS kullanılarak ödeme hatırlatması yapılabilir.

E-tahsilat ve diğer tüm muhasebe işlemlerinizi kolayca ve tek bir yerden halletmeniz için gereken tek şey bizimle iletişime geçmeniz. Aklınıza takılan soruları sorabileceğiniz muhasebe uzmanlarımız ve işletmenize özel çözümler sayesinde tek bir yerden tüm işlemlerinizi gerçekleştirmenin keyfini sürebileceksiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Mail Order Nedir? Ödemeler Nasıl Alınır?

Mikro İhracat Nedir? Mikro İhracat Faturası Nasıl Kesilir?

Pazaryeri Muhasebe Programı Entegrasyonu Nedir?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez