e-Faturaya Geçmeme Cezası Nedir?

2024-06-25T11:42:45

e-Faturaya Geçmeme Cezası Nedir?

2023 yılı brüt satış hasılatı 3 milyon TL ve üzeri olan tüm işletmelerin 1 Temmuz 2024 tarihine kadar e-faturaya geçişini tamamlaması gerekmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığının yetkili olduğu e-faturaya geçmemenin cezası birinci derecede 1.100 ₺, ikinci derecede 580 ₺ ve her bir belge için 3.400 ₺ olarak belirlenmiştir. 1 takvim yılı içerisinde kesilebilecek toplam ceza tutarı 1.700.000 ₺ olarak belirlenmiştir.

Cezai yaptırımlarla karşılaşmamak için zorunlu geçiş tarihini beklemeden hızlı ve kolayca e-Faturaya geçmek için Logo İşbaşı’nın uzman ekibinden destek alabilirsiniz.

Logo İşbaşı e fatura programıyla ile hızlı ve kolayca e-faturaya geçebilir, internet erişiminin olduğu her yerden ister laptoptan ister cep telefonundan e fatura gönderebilirsiniz. Üstelik şimdi 900 TL + KDV değerinde e-faturaya geçiş için gerekli olan e-imza hediye, yıllık 2100 e-fatura kontörü hediye, e-fatura kurulumu hediye. Kısa bir süreliğine %20 indirim ile 3900 TL + KDV yerine 3120 TL + KDV fırsatıyla.

Ücretsiz denemek ve kampanyadan yararlanmak için tıklayın.

e-Fatura Nedir? Kimler Kullanır?

Elektronik ortamda düzenlenen ve saklanan e-Fatura geleneksel fatura ile aynı yasal geçerliliğe sahiptir. e-Fatura, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenen standartlara uygun olarak düzenlenir. Güvenli bir şekilde saklanır ve gönderilir. e-Fatura sistemine dahil olduğunuzda müşterilerinize e-Fatura gönderirken aynı zamanda henüz e-Faturaya dahil olmayan işletmelere e-Arşiv fatura gönderebilirsiniz.

e-Faturaya Neden Geçiş Yapılır?

Şirketinizin tüm işlemlerini dijital ortamda hızlı ve güvenilir bir şekilde yapmanıza olanak tanıyan e-fatura sistemine geçmesi için birçok neden var. e-Fatura sistemi sizi geleneksel kağıt faturaların işleme, saklama ve ibraz etme masraflarından kurtarır; zaman tasarrufu sağlar. e-Fatura sisteminde tüm bu süreci basitleştirerek vergi usulüne uygun bir şekilde saklayabilir, gerektiğinde kolayca ibraz edebilirsiniz. Mali işlemlerinizi daha düzenli ve hatasız takip edersiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

e-Fatura Geçiş Limitleri

e-Faturaya geçiş zorunluluğuna uymayan mükellefler, Vergi Usul Kanunu’na göre çeşitli cezalarla karşı karşıya kalacaktır. Bu cezalar, belirtilen süreler içinde e-Fatura sistemine geçmeyenler için artırılarak uygulanacaktır. Bu nedenle, mükelleflerin belirtilen sürelerde e-Fatura sistemine geçmeleri büyük önem taşımaktadır. Daha fazla bilgi için Gelir İdaresi Başkanlığı web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

  • 2023 brüt satış hasılatı 3 milyon TL’yi aşan firmalar,
  • Gayrimenkul alım-satımı veya kiralama işi yapanlar,
  • Motorlu kiralama veya alım-satım işi yapanlar,
  • e-Ticaret yapanlar,
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı veya Belediye ruhsatlı oteller

e-Fatura Zorunlu Geçiş Tarihi

213 sayılı Vergi Usul Kanunu’na göre 2023 brüt satış hasılatı 3 milyon TL’yi aşan firmaların 1 Temmuz 2024’e kadar e-faturaya geçişi zorunlu tutulmuştur. e-Fatura işlemlerin dijital ortamlarda hızlı ve güvenli bir şekilde yapılmasını sağlar. Kağıt fatura maliyetini ortadan kaldırır ve faturalama sürecini basitleştirerek elektronik ortamda kolayca ibraz edilebilmesini sağlar. Bu nedenle Gelir İdaresi Başkanlığı belli işletmelerin e-faturaya geçişlerini zorunlu kılmıştır.

Gelir İdaresi Usulsüzlük Cezası

e-Faturaya geçme yükümlülüğü olduğu halde kağıt fatura kesen işletmelere uygulanacak gelir idaresi usulsüzlük cezası 2024 yılında her belge için 3.400₺ olarak belirlenmiştir. Geçiş şartlarını sağlayan ancak e-faturaya geçiş yapmadan fatura kesen işletmeler bir takvim yılında toplam 1.700.000 ₺ GİB usulsüzlük cezası ile karşı karşıya kalabilir.

Gelir idaresi başkanlığının kanunda belirttiği 1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle belirlenen şartlara uyan ancak e-faturaya geçiş yapmayan işletmelere uygulanacak ceza tutarı birinci derecede usülsüzlükler için 1.100 ₺, ikinci derece usulsüzlükler için 580 ₺ olarak belirlenmiştir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

e-Defter Geçiş Hadleri Nelerdir?

Küçük İşletmelerde e-Fatura Avantajları Nelerdir?

e-İrsaliyeye Geçiş Zorunluluğu Kimler İçin Geçerlidir?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez