Doktorlar İçin En Faydalı 6 Uygulama

2024-03-12T08:34:41

Doktorların tıbbi uygulamaları yürütmek, hastalara bakmak ve en son tıbbi gelişmeleri takip etmek gibi rutin günlük görevleri arasında yer alan, pek çok ekstra işleri vardır. Bu ekstra işler ve günlük görevler çok uzun ve hiç bitmeyecekmiş gibi görünebilir. Neyse ki akıllı telefonların gittikçe daha yaygın kullanılması, doktorların araştırmalarını ve hastalarla etkileşimlerini düzene koymasına ve iyileştirmesine olanak tanıyor. Doktor uygulamaları daha iyi hasta deneyimlerine ulaşılmasını sağlar.

Mobil sağlık uygulamaları sayesinde ansiklopedik hacimde kritik sağlık bilgilerine kolayca erişilebilmektedir. Yapılan son anket çalışmaları, doktorların % 90’ının mobil sağlık uygulamaları programlarından yararlandığını gösteriyor. Doktorların düşüncesine göre sağlıkta kullanılan mobil uygulamalar, hasta sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırıyor. Bu yazımızda doktorlar tarafından tercih edilen sağlık mobil uygulama yazılımlarından 6 tanesi üzerine bilgi veriyoruz.

Mobil sağlık ya da mSağlık mobil cihazlar ya da tabletler aracılığı ile sağlık bilgilerinin ya da sağlık hizmetlerinin sağlanması olarak tanımlanabilir. Uygulama, kullanıcının dokunmatik tabanlı bir ara yüz aracılığı ile etkileşimde bulunduğu tablet veya akıllı telefon gibi küçük mobil cihazlara yüklenebilen, kendine özgü özelliklere sahip bir dijital programdır.

Uygulamanın amacı belirli bir görevin tamamlanmasını kolaylaştırmak veya doktorların günlük aktivitelerine yardımcı olmaktır.

WikiMed

WikiMed doktorlar tarafından mobil uygulama formatındaki en iyi tıbbi ansiklopedi olarak tanımlanıyor. Kullanıcılar WikiMed uygulaması içeriğinde 51.000 adet makaleye ücretsiz olarak ulaşabiliyor. Uygulamada reklam yoktur.

51000’den fazla tıbbi makale ile Wikimed sağlıkla ilgili mevcut makalelerin en büyük ve en geniş kapsamlı koleksiyonudur. Ünlü Wikipedia ücretsiz ansiklopedisinde bulunan hastalıklar, ilaçlar, anatomi ve sanitasyonla ilgili içeriklerin tamamını kapsar.

Wikimed ansiklopedik bir tıp sözlüğü olarak hekimlerin yanı sıra tıp ve diğer sağlık öğrencilerinin tıp alanını ilgilendiren her konuda detaylı bilgiye ulaşabilmesi açısından mükemmeldir. Uygulama ücretsizdir.

WikiMed uygulamasını indirmek için 1 GB depolama alanına ihtiyaç vardır. İndirmek için yeterli alana ve sağlam bir WiFi bağlantısına sahip olunmalıdır. Kullanılan mobil cihazda yeterli depolama alanının olmadığı durumlarda WikiMed’in daha az yer kaplayan bir versiyonu olan Wikimed Mini programının indirilmesi önerilir.

Online ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nın işinizi kolaylaştıran çözümlerini biliyor musunuz? Siz de gelir gider takibinizi her yerden yapıp, nakit yönetiminizi doğru bir şekilde gerçekleştirirken alacağınız özet raporlar ile işinizi daha iyi yönetebilirsiniz! Hemen siz de 14 gün boyunca ücretsiz deneyin, 1-0 öne geçin!

Medscape

Medscape doktorlar için haber ve eğitim desteği sağlayan güvenilir bir uygulamadır. Medscape hastanın tıbbi durumu hakkında bilgi verebilen büyük bir veri tabanına sahiptir. Bu veri tabanında yer alan başlıca bilgiler şunlardır:

• Görsel bir hap tanımlayıcısı

• Bir ilaç etkileşimi denetleyicisi

• Dozaj hesaplayıcı

• Doktor rehberi

• Eczane rehberi

Daha açıkça ifade etmek gerekirse, Medscape mobil uygulama yazılımında, 8500’den fazla reçeteli ilacı, OTC ilacı (reçetesiz satılabilen ilaçlar) ve ekini kapsamında bulundurur. Karar verme konusunda destek verebilmek amacı ile, 6299’den fazla referans makalesi hakkında da bilgi sunmaktadır.

Medscape doktora uzmanlığına göre özel haber akışı sağlar. FDA onay uyarıları ve diğer son dakika tıbbi haberleri, aynı uzmanlık dalını paylaşan doktorların yorumları, en son klinik deney verileri ve en iyi tıbbi toplantı ve konferanslardan önemli sunumlar yollar.

Medscape’i indirmek ve kullanmak ücretsizdir. Hem İOS hem de android mobil cihazlarda kullanılabilir. Yani kullanıcıları Medscape uygulamasını hem Apple App Store’dan hem de Google Play Store’dan indirebilirler

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

iDoctus-Tıbbi Danışmanlık

iDoctus Meksika ve Latin Amerika’daki doktorlara yönelik dijital hizmetleri gerçekleştiren teknolojik devrime öncülük etmek amacı ile ortaya çıktı. Mobil uygulamanın ana amacı doktorlara ve ilaç laboratuvarlarına yönelik dijital hizmetler konusunda yeni bir sayfa açmaktır.

iDoctus reçete destek araçlarıyla tanınan 1 numaralı tıbbi platformdur. İspanyolca dili konuşan doktorların hizmetine sunulmuştur. Ayrıca iDoctus gittikçe büyüyen tıbbi kullanıcı tabanı ile ilaç endüstrisi arasında bağlantı kurmaktadır. İlaç tanıtım ve tıp eğitimi kampanyaları hakkında bilgi vermek için kullanıcıları ile doğrudan iletişim kurar.

ACO+

ACO Plus uygulaması İspanya’da profesyonel çalışmalarını yürütmektedir. Programın amacı doktorun oral antikoagülasyon sorunları olan hastaların tanı ve tedavisindeki çalışmalarını tamamlamasını sağlamaktır. Bunun için ACO+ mobil sağlık uygulaması doktorlara yardımcı olmaktadır.

Bu uygulama uluslararası kılavuzlar tarafından da tavsiye edilmektedir. Doktorların karşılıklı olarak birbirlerine tavsiyede bulunmalarına olanak sağlar. Ayrıca kendilerine tavsiyede bulunulan profesyonellerin de birbirleri ile iletişim kurabilmelerine imkan verir. Tedavi önerileri sunar.

ACO Plus’ın arkasındaki tıbbi ekip tarafından yorumlanan makalelerle, tedavi önerileri doktorlara konu ile ilgili eksiksiz bir bibliyografyaya erişim sağlar. Bu sayede tek bir uygulama sayesinde oral antikoagülasyon la ilgili eğitim, iletişim ve bakım yönlerinin incelenmesi sağlanır. ACO Plus İspanya’daki sağlık uygulamalarının kalite ve güvenliğine ilişkin tek sertifika ve Avrupa’daki birkaç sertifikadan biri olan AppSaludable belgesine sahiptir.

ACO Plus uygulamasında 4 grup kullanıcı bulunabiliyor. Bu kullanıcı grupları şunlardır:

1.Aktivatörler, kullanıcıları etkinleştirmekten sorumludurlar. Platform aracılıyla kullanıcılara kayıt kodunu içeren bir e-posta gönderirler.

2. Doktorlar, uygulamanın ana kullanıcılarıdır. Aktivatörlerden kayıt kodunu aldıklarında ACO Plus tarafından sunulan bütün işlevlere erişebilecekler.

3. Hemşireler, doktorların izni ile uygulamaya erişebilirler. Doktor ve hastalar ile iletişim kurabileceklerdir.

4. Hastalar, doktorları tarafından izlenebilecekler. Doktorların hastalar ile direk iletişim kurmaları için onlara erişimleri sağlanacaktır. Hastalar, doktorları ve o doktorla ilişkili hemşireler ile iletişim kurabilecekler

Logo İşbaşı’nın işinizi kolaylaştıran ön muhasebe çözümlerinin yanında e-Fatura/e-Smm çözümleri de var! Siz de alanında uzman danışanlarımızın ücretsiz desteği ile 15 dakikada e-Faturaya geçin, her yerden anında e-Fatura kesin! Üstelik yılda 2100 kontör hediye!

DosisPedia

DosisPedia doktorun ilaca hızlı bir şekilde başvurmasını ve reçetesini tanımlamasına imkan veren bir farmakolojik kılavuzdur. DosisPedia 2014 yılından bu yana aktiftir ve Google Play’den indirilebilecek bir uygulaması vardır. Android telefonlar ve İOS cihazlar için tasarlamış yazılımı AppStore’dan indirilebilir. DosisPedia ‘’Medikal’’ kategorisinde listelenmiş en popüler uygulamalardan biridir. Uygulama ücretsizdir.

Uygulamanın son sürümü 2.4.4 sürümüdür ve en son 2 yıl önce Android Play Store’da güncellenmiştir.

Epocrates

Epocrates, tıbbi uygulamaların altın standardıdır. Bu uygulama hem Android kullanıcılarına hem de İOS kullanıcılarına hitap eder.

Sağlık sektöründe çalışanlar bu uygulamayı ilaç bilgilerini aramak, hastalarla etkileşim kurmak, sevk ve danışmanlık için meslektaşların görüşünü almak ve BMI (vücut kitle indeksi) gibi hasta ölçümlerini hesaplamak için kullanılır. Bu hastane odaklı uygulamanın ücretsiz sürümü, güvenilir bir referans kaynağı olarak yeterince iyi olduğunu kanıtlamıştır. Ücretli sürüm ise ilaç alternatiflerini veya laboratuvar sonuçlarının yorumlanmasına yardımcı olabilecek bir ek görev üstlenebilir.

Epocrates uygulamasının ücretsiz versiyonunda içeriğin büyük bir kısmına kolayca ulaşılabiliyor. Fakat hastalık verileri ve laboratuvar kılavuzları gibi birinci sınıf bilgilere erişmek için mobil uygulama yazılımını Epocrates Plus’a yükseltmek gerekebilir. Epocrates Plus yükseltme ücreti 175 dolardır.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Hizmet Kalitesini Artırmanın Yöntemleri Nelerdir?

Küçük İşletmeler İçin Dijital Pazarlama Rehberi

Corona (Covid-19) Virüsü ile Mücadelede İşletmelere Verilen Destekler

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez