Çek Senet Programı Nedir?

2022-11-28T12:39:47

Çek ve senetler değerli belge statüsü taşıyan ödeme araçlarıdır. Günümüzde yaygın olarak kullanılan kredi kartı, havale ve EFT gibi ödeme yöntemlerinin yanı sıra daha güvenli, garantili olması sebebi ile kullanılan çek ve senet belgelerinin düzenlenmesi, yönetilmesi titizlikle yapılmalıdır. Çek ve senet belgeleri üzerinde yer alan bilgiler tamamiyle doğru olmalıdır ve herhangi bir yanlışlık sonucu ödemeler aksayabilir ya da gerçekleşmeyebilir. Çek ve senet gibi kritik olan değerli belgelerin yönetimi için yazılım araçları kullanılabilir. Günümüzde senet, çek gibi değerli belgeler ile ödeme yapan ya da alan kişilerin, işletmelerin büyük bir bölümü çek takip programı kullanır. Çek takip programı en temel anlatımı ile çek ve senetlere dair her türlü işlemin yapılabilmesini sağlayan yazılımlara verilen isimdir. Çek ve senet programlarında yapılabilecek işlemler oldukça fazladır. Kullanıcılar kendi ihtiyaçlarına ve isteklerine göre aynı zamanda bu programlara özellik ekleyip çıkarabilir. Çek ve senet takip programı araçlarında yapılan işlemlerin başında çek oluşturma, senet yazma, bu belgeler üzerinde yapılan yanlışlıkları düzeltme, vade tarihlerini düzenleme, çek ve senetlerin takibini yapma, genel raporlama ve yaklaşan önemli tarihler için uyarı oluşturmaktır.

Çek Senet Programı ile Yapılabilecek İşlemler

Çek ve senet takip programlarında yapılabilecek birçok farklı işlem bulunur. Bu işlemler değerli belgeler ile yapılan ödemelerin aksamdan yapılabilmesini, sürecin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını mümkün kılar. Senet ve çek programı ile şu işlemler yapılabilir:

● Senet ve çek düzenlemek

● Senetlerin, çeklerin vade tarihleri için uyarı oluşturmak

● Belgeler üzerinde yapılan yanlışlıkları düzeltmek

● Belgeler arasında detaylı aramalar yapmak, çek ve senetleri kategorilere ayırmak

● Sistemde bulunan çek ve senetlerle birlikte kasa güncellemesi yapmak

● Bankadan yapılması gereken çek ödemeleri için hatırlatma oluşturmak

● Çek okuma makinesi gibi cihazlarla entegre şekilde çalışabilmek

● Çek ve senetlerin ödenme durumunu anlık olarak takip edebilmek

● Ödemenin alınacağı bankanın sistemleri ile entegre çalışabilmek

● Çek ve senetler için risk oranları hesaplamak, karşılıksız çeklere karşı önlem olarak ödeme planları oluşturmak

● Vadesi geçmiş, süresi tamamlanmış çekler için işlemler başlatmak, hatırlatmalar yapmak

● Çek takası için çek belgesi göndermek Çek senet takip programlarının büyük bir bölümünde bu ve bunlara benzer özellikler bulunur. İşletmeler, şahıslar kendi ihtiyaçlarına göre çek senet takip programını özelleştirebilir.

Çek senet takibini de yapabileceğiniz web tabanlı ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile işleriniz oldukça kolaylaşıyor! Siz de Logo İşbaşı’nın ön muhasebe çözümleri ile gelir gider takibi, cari takibi ve daha birçok işlemleri kolaylıkla yapabilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Çek Senet Takip Programı Avantajları

Çek senet takibi için bir yazılım aracından yardım almak beraberinde avantajlar da getirir. Çek ve senetlerin takibini, kontrolünü geleneksel yöntemler ile yapmak meşakkatli olabilir. Aynı zamanda yüksek hacimli değerli belgelerde yapılacak olan yanlışların geri dönüşü olmayabilir. Bu değerli ödeme araçlarında birçok riskli ihtimali ortadan kaldıran çek senet takip programları şu avantajları sağlar:

● Günümüzde yazılımlar her sektörde süreçlerin iyileştirilmesi için kullanılır ve yazılımların fiyatları büyük oranda değişiklik gösterir. Çek senet takip programları uygun fiyatları ile öne çıkar. Çek senet takip Excel yazılımı üzerinden bile uygun şablonlar eşliğinde yapılabilir. Aynı zamanda yazılım için ek bir gider kalemi oluşturmak istemeyen şahıs ve firmaların tercih edebileceği çek senet takip programı ücretsiz seçenekleri de bulunur.

● Çek ve senet belgelerinde önemli bir rol oynayan ödeme tarihleri, vade tarihleri hatırlatıcılar eşliğinde kullanıcıya bildirilir. Bu sayede yasal olarak kritik olan tarihlerin kaçırılması ihtimali ortadan kaldırılır.

● Senet ve çeklerde yapılan yanlışlar süreçte bir soruna yol açmadan kısa süre içerisinde sistem üzerinden düzeltilebilir. Çek senet takip programı kullanmak her açıdan daha avantajlıdır. İşletme ve şahıslar çek takip programı ücretsiz seçenekleri ile bu yazılımı kolay bir şekilde kurabilir ve kullanmaya başlayabilir.

Logo İşbaşı’nın e-Fatura çözümlerini biliyor musunuz? Siz de e-Faturaya geçişte Logo İşbaşı’na gelin rahat edin! Alanında uzman danışmanlarımızın ücretsiz desteği ile 15 dakikada e-Faturaya geçebilir anında e-fatura kesebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Çek Nasıl Tahsil Edilir? Uyulması Gereken Kurallar Nelerdir?

Online Ön Muhasebenin Ön Muhasebeden Farkı Nedir?

Muhasebenin İşletmeler İçin Önemi Nedir?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez