Avukatların Kullanabileceği 6 Mobil Uygulama

2022-10-19T16:04:59

Avukatlar için mobil uygulamalar en iyi üretkenlik araçlarıdır. Bahse konu uygulamalar sayesinde zamandan ve paradan tasarruf sağlanır. Ayrıca mobil uygulamalar avukatların üzerindeki stres yükünü de hafifletir. Avukatların gizlilik ihtiyaçlarını en iyi şekilde destekleyen araçlara öncelik vermeleri, gizli bilgilerini güvence altına almaları ve her bir müvekkil için harcanan zamanı kapsamlı bir şekilde takip etmeleri gereklidir. Neyse ki, bir avukatın hayatındaki normal bir iş gününü düzene sokabilecek pek çok mobil cihazlar için geliştirilmiş uygulamalar bulunuyor.

Bu yazıda avukatlar ve hukuk uzmanları için pratik iş yaşamında kullanabilecekleri 6 mobil uygulamadan bahsediyoruz. Uzaktan çalışma teknolojinin gücünü daha da kanıtladı ve avukatlar dahil herkesin ‘’ofis hayatına’’ farklı bir yaklaşım geldi. Bu nedenle avukatlar için en iyi uygulamalar gerçek zamanlı bulut tabanlı güncellemelere odaklanır. Bu uygulamalar sayesinde zamandan tasarruf edilerek daha fazlası yapılabiliyor.

UYAP Mobil Mevzuat

UYAP mobil mevzuat sayesinde, hukuki dosyalar cep telefonlarından, dizüstü bilgisayarlardan ya da tabletlerden rahatlıkla incelenebiliyor. UYAP mobil mevzuat avukatlar için kullanımı son derce güvenli bir dosya takip sistemidir. UYAP mobil mevzuat üzerinden yapılabilecek başlıca işlemler şunlardır:

• Dosya incelemesi yapılır.

• Evrak veya dosya imzalanır. İmzalama için mobil imza veya elektronik imza kullanılır.

• İlgili evrak ilgili dosyaya gönderilebilir.

• Dosyalar telefona kaydedileceği için çevrimdışı olarak yani herhangi bir internet bağlantısına ihtiyaç duyulmadan da incelenebilir.

• Anlık bildirimler alınarak, duruşmalar hakkında bilgi sahibi olunur.

Dosyalar avukatların özel telefonunda saklandığı için, sadece onların kontrolü altındadır. Dosyalara bir başkası tarafından ulaşılması mümkün değildir. UYAP mobil mevzuat platformu ile bağlantı kurmak son derece kolaydır. Avukatlar mobil imza veya elektronik imza ile bu merkeze bulundukları her yerden kolayca bağlanır.

Bütün bunların yanı sıra UYAP mobil mevzuat sisteminde bulunan, detaylı arama özelliği sayesinde ilgilenilen dosyanın belge, taraf ve diğer içerikleri üzerinde araştırma yapılabilir.

Kullanan her 10 kişiden 9’unun tercih ettiği web tabanlı ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile e-fatura ve e-arşiv faturalarınızı saniyeler içinde kesebilir, dilediğiniz yerden ister cepten ister webden kontrol edebilirsiniz.

iBaro

Baro, faal olarak görev yapan bütün avukatların kayıtlı bulunduğu resmi birimdir. Baro kamu kurumu özelliğini taşır. Avukatların kurumsal olarak bağlı bulundukları bir örgütlenme niteliği de vardır. iBaro İstanbul Barosu tarafından oluşturulmuş bir mobil uygulamadır. iBaro ile işlem yapılacak mobil cihaz iPad ya da iPhone ise, İOS uygulamalar için App Store’dan indirme yapılır. İşlem yapılacak cihaz bir Android ise Android uygulamalar için Google Play Store’dan indirme yapılmalıdır. Uygulamayı indirmek ve kullanmak ücretsizdir. iBaro resmi özellik taşıyan bir uygulamadır. Uygulama üzerinden avukatların hemen ulaşabileceği başlıca bilgiler şunlardır:

• Baro Levhası

• Ücret Tarifeleri

• Haberler

• Yayınlar

• Mazeretli Hakimler Listesi

• Bilgi Havuzu

• Hesaplama Araçları

• Faydalı Bilgiler

• Adliye Rehberi

• İletişim Bilgileri

iBaro üzerinden edinilen bilgiler aktarım esnasında şifrelenerek, güvenli bir bağlantı ile talepte bulunan avukatın cihazına ulaştırılır. Bahse konu bilgiler avukatın isteği dahilinde cihazdan silinebilir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

E-Devlet

E-devlet uygulamasının mobil cihazlara indirilmesi sayesinde avukatlar mahkemeler hakkında istedikleri bütün bilgilere bulundukları her yerden ulaşabilir. E-devlet yazılımında bulunan ‘’ Anlık Bilgilendirme’’ özelliği sayesinde bütün yeni olaylar ve kaydedilen gelişmeler hakkında, zaman kaybı yaşanmadan haber alınması mümkündür.

E-devlet hizmetlerinden yararlanılabilmesi için e-devlet şifresi ya da mobil imza sahibi olunmalıdır. Bu sayede sisteme güvenli bir şekilde giriş yapılarak, istenilen bilgilere ulaşılabilir. E-devlet şifresi almak için başvurulması gereken kurum PTT şubeleridir.

Başvuru sırasında bireyler şahsen kendileri müracaat etmeli ve kimlik belgelerini ibraz etmelidir. Bu yazılım üzerinden elde edilen bilgilerin silinmesi ya da şifrelenmesi mümkün değildir. Aynı zamanda bahse konu platformda yer alan hiçbir bilgiye üçüncü kişilerin erişimi hiçbir şekilde mümkün değildir. E-devlet uygulamasını indirmek ve kullanmak ücretsizdir.

E-Tahsilat

Bu yazılım özel olarak avukatların müvekkillerinden ücret tahsil edebilmeleri için hazırlanmıştır. Avukatlar E-tahsilat uygulamasını kullanarak, borçlularından icra borçlarını veya dava açmak isteyen müvekkillerinden dosya masraflarını tahsil edebilirler.

Uygulamayı indirmek ve kullanmak ücretsizdir. BaroKart sahibi bulunan avukatlardan e-tahsilat yazılımının kullanımı için herhangi bir kayıt ücreti ya da yıllık ücret alınmaz. E-tahsilat uygulaması İOS uygulamalar kapsamında kullanılacak ise App Store’dan, Android bir cihazda Android uygulamalar kapsamında kullanılacak ise Google Play Store’dan indirilir.

E-Tahsilat sitesi üzerinden işlem yaparak, avukatların alacaklarını kredi kartı ile de tahsil etmesi mümkündür. E-tahsilat sitesinde sadece 7 banka kartı geçerlidir. Sitede işlem yapılabilen kredi kartları şunlardır:

• Bonus

• Advantage

• CardFinans

• Axess

• Maximum

• Paraf

• World

Yukarıda sayılan kredi kartlarından taksitle tahsilat yapılması da yasal olarak uygundur.

Resmi Gazete

Resmi gazeteye ulaşmak için mobil uygulamadan yararlanılabiliyor. Mobil uygulama üzerinde ‘’T.C. Resmi Gazete’’ adı ile arama yapılmalıdır. TC Resmi Gazete Android cihazlarda kullanılacak ise Google Play Store üzerinden, İOS uygulamaları kapsamında kullanılacak ise Apple Play Store’dan indirilebilir. Uygulamanın indirilmesi ve kullanılması ücretsizdir.

T.C Resmi Gazete yazılımı Cumhurbaşkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve mobil uygulamalarda kullanıma sunulmuştur.

Mobil uygulama üzerinden giriş yapılarak Resmi gazetenin eski sayılarına da ulaşmak mümkündür. Resmi Gazetenin ilk basıldığı tarih olan 7 Şubat 1921 yılından bu yana yayınlanmış bulunan bütün geçmiş sayılarına erişim sağlamak için öncelikle ‘’T.C Resmi Gazete ‘’ yazılımı mobil cihaza indirilir. Daha sonra ‘’Arşiv’’ ya da ‘’Mükerrer Arşiv’’ yazıları üzerine tıklanır.

Ayrıca mobil sitede yer alan ‘’Arama’’ bölümü üzerinden de istenen bilgiye ulaşabilmek için arama yapılabilir. Yine aynı uygulama üzerinde yer alan ‘’PDF Görüntüle’’ yazısı üzerine tıklandığında o günkü resmi gazetenin basılabilir kopyasına ulaşılabilir. Elde edilen nüsha PDF formatında hazırlanmıştır Anayasa Mahkemesi Anayasa mahkemesi resmi kurumunun da mobil uygulama sayfası bulunmaktadır.

Web tabanlı ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile işinizi yönetmek çok kolay! Stok takibi, cari takibi, gelir gider takibi, nakit yönetimi, fatura takibi… Tüm işlemleri ister webden ister cepten internet erişimi olan her yerden kolaylıkla yapabilirsiniz. Siz de hemen 14 gün boyunca ücretsiz deneyin!

Anayasa Mahkemesi

mobil uygulaması Android cihazlarda kullanılmak üzere Google Play Store’dan ya da IOS uygulamalarda kullanmak üzere Apple Play Store’dan indirilebilir.

Anayasa Mahkemesi resmi sayfası mobil cihaza indirildikten sonra siteye giriş yapılması halinde Anayasa Mahkemesinin çalışmaları takip edilebilir ve alınan kararlara anında ulaşılabilir. Bu sayede avukatlar alınan kararlar ve yapılan resmi duyurular hakkında çok kısa sürede bilgi sahibi olabilirler.

Mobil cihazlar için bahse konu uygulama, mobil sitelerde ‘’T.C. Anayasa Mahkemesi’’ adı ile yer almaktadır. Mobil uygulama üzerinden T.C. Anayasa Mahkemesi sayfasından ulaşılabilecek başlıklar şunlardır:

• Bireysel Başvuru Kanalları

• Kararlar Bilgi Bankası

• İstatistikler

• Kütüphane

• Mahkeme Gündemi Takvimi

• Yayınlar

• İletişim Bilgileri

T.C. Anayasa Mahkemesi uygulamasını mobil cihazlara indirmek ve kullanmak için ücret talep edilmez.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

İş Güvencesi Nedir?

İşyerinde Verimli Nasıl Çalışılır? Yöntemleri Nelerdir?

İş Takip Programı Nedir? Nasıl Kullanılır?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez