Web Tabanlı Ön Muhasebe Programının 10 Avantajı

2024-03-13T14:20:08

Ön Muhasebe Nedir?

Bir işletmenin finansal yönetimini sağlayan her türlü verinin takip edildiği işleme ön muhasebe denir.Ön muhasebenin stok, cari hesap takibi, avans ve maaş takibi, çekler, nakit para, faturalar, banka hesapları, teklifler, senet gibi ana unsurları bulunmaktadır.

Ön Muhasebe Tutma Yöntemleri Nelerdir?

Ön muhasebe tutmanın birkaç tane yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemler ilki ön muhasebe defteri tutmaktır. Bu yöntemde tüm ön muhasebe kalemleri deftere kaydedilir. Fakat bu yöntem hiç güvenilir olmamakla birlikte zaman kaybettirir. Defterin başına gelebilecek yırtılma, üzerine bir şey dökülme veya kaybolma gibi olumsuz durumlar nedeniyle oldukça riskli bir yöntemdir.

Ön muhasebe tutmanın bir diğer yolu ise Excel kullanmaktır. Bu yöntemi kullanmak için ise iyi bir Excel kullanma bilgisine sahip olmanız gerekir. Ön muhasebenin her bir unsurunu kaydetmek için birçok formül ve fonksiyon kullanmak gerekir. Excel kullanımı konusunda yeterli bilgi sahibi olmayan bir kişi için bu işlemleri yapmak günlerini alabilir. Ayrıca bilgisayarın çökmesi, bozulması, kaybolması gibi riskler de barındırdığından yüksek risk içerir.

Tüm bu yöntemlerin yanı sıra dijital dünyanın sağladığı avantajları sunan web tabanlı ön muhasebe programları da ön muhasebenizi tutmanızda yardımcı oldukça kolay ve kullanışlı bir yöntemdir. Ön muhasebe unsurlarının girişini kolaylıkla yapabilir, istediğiniz her yerden anlık kontrol sağlayabilirsiniz. Tüm verileriniz web tabanlı bir uygulamada kayıtlı olacağından herhangi bir risk oluşturmaz, güvenilirdir. Logo Yazılım tecrübesi ve kalitesi ile oluşturulan online ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile internet erişimi olan her yerden kolayca fatura kesebilir, gelir gider takibini gerçekleştirebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Web Tabanlı Online Ön Muhasebe Kullanmanın 10 Avantajı

Ön muhasebe tutarken masaüstü bir yazılım kullanabileceğiniz gibi web tabanlı online ön muhasebe programını da tercih edebilirsiniz. Tüm verilerinizin ve raporlarınızı bulut ortamında saklandığı web tabanlı online ön muhasebe kullanmanın sayısız avantajlarını sizler için on başlıkta özetledik.

  1. Veri girişleri çok daha kısa sürede yapılabilir
  2. Verilere ulaşmak için internete bağlı olmak yeterlidir.
  3. Her işlem sonrası otomatik olarak güncellendiğinden veri kaybına uğramazsınız.
  4. Formül ve tablolar arasında boğulmaz işlemelerinizi birkaç tıkla yapacağınız kadar kolay bir arayüze sahiptir.
  5. En önemlisi iş gücü ve zamandan tasarruf edersiniz.
  6. Birden çok personele eş zamanlı olarak kullanıp ve işlemleri gerçekleştirme olanağı sağlar.
  7. Tahsilat ve ödeme günlerinizi atlamaz, işinizi daha kolay yönetirsiniz.
  8. Fatura kesmek daha da kolay hale gelir. Tanımlanan kişi ya da kurumların yanı sıra müşteri ile ürün bilgisi gibi hizmetler otomatik olarak tanımlanır.
  9. Otomatik raporlama sayesinde geçmiş ödemeler, gecikmiş alacaklar, miktarları gibi bilgilere anından ulaşılabilir.
  10. Tablet veya akıllı telefon gibi mobil cihazlarınız ile istediğiniz yerden çalışabilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Ön Muhasebe Nedir?
Cari Hesap Takibi Nasıl Yapılır?
Gelir-Gider Takibi Nasıl Yapılır?
14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez