SGK E-Vizite Nedir?

2023-09-22T07:50:39

SGK vizite sistemi, işverenlerin çalışanların kaza ya da rahatsızlık nedeniyle işe gidemedikleri günleri Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirebilmeleri için internet üzerinden yürütülen bir işlem sürecidir. Bu sistem sayesinde rapor alan çalışanların bildirimleri işverenleri tarafından SGK vizite giriş sistemi üzerinden yapılabilir ve bu sayede raporlu günlerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirimi sağlanır. Ayrıca işverenlerin bu bildirimi yapmaması halinde yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalabilecekleri unutulmamalıdır.

SGK E-vizite, çalışanların kaza veya hastalık nedeniyle işe gidemedikleri gün sayısını SGK’ya bildirebilmeleri için oluşturulan bir internet tabanlı sistemdir. Bu sistem sayesinde işverenler, çalışanların rapor aldığı günleri SGK’ya bildirebilir ve böylece raporlu günler için gerekli olan sigorta primlerinin ödenmesini sağlayabilir.

SGK E-vizite sistemi, hem işverenler hem de çalışanlar için kolay, hızlı ve güvenilir bir yöntemdir. Ayrıca fiziksel olarak SGK şubesine gitmeden raporlu günlerin bildirimi yapılabildiği için zamandan ve işgücünden tasarruf sağlar.

Kullanan her on kişiden dokuzunun memnun kaldığı muhasebe programı Logo İşbaşı’nın özet raporları sayesinde yaptığınız tüm işlemlerin günlük özetlerini inceleyerek işinizi daha iyi yönetebilirsiniz. e-Fatura ve e-Arşiv Faturanızı saniyeler içinde kesip tüm ön muhasebe işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz Logo İşbaşı’nı hemen deneyin!

SKG E-Vizite Hangi Durumlarda Kullanılır?

E-vizite sistemini kullanarak işverenler, çalışanların rapor aldıkları günleri sisteme kaydederek, çalışanların sigorta primlerinin düzenli olarak ödenmesini sağlayabilirler.

E-vizite sistemi, özellikle işyerlerindeki işlerin aksamasını engellemek, işverenlerin maliyetlerini düşürmek ve çalışanların raporlu oldukları günleri güvenilir bir şekilde kaydetmek için kullanılır. Ayrıca bu sistem sayesinde SGK ve işverenler arasındaki yazışmaların da elektronik ortamda yapılması mümkün hale gelir. Bu da işlemlerin hızlı ve etkili bir şekilde tamamlanmasını sağlar.

SGK E-vizite, işverenlerin raporlu çalışanlarının izinli olduğu günleri sisteme kaydettiği bir sistemdir. Bu sayede raporlu çalışanların primlerinin düzenli olarak ödenmesi sağlanırken, işverenlerin de raporlu çalışanların işe gelmeyişi nedeniyle oluşan maliyetlerinin minimize edilmesi hedeflenir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

SGK Vizite Raporu Sisteme Nasıl Tanımlanır?

SGK vizite raporu, çalışanın işe gidemediği süreyi bildirmek için işveren tarafından SGK Vizite Giriş Sistemi’ne tanımlanır. İşveren, çalışanın aldığı raporun bir kopyasını alır ve SGK Vizite Giriş Sistemi üzerinden işlem yapar.

SGK Vizite Giriş Sistemi’ne giriş yaptıktan sonra, işveren işçinin SGK sicil numarasını girer. Ardından, raporun tarih aralığını ve süresini girer. Raporun nedenini ve raporu veren sağlık kuruluşunu da sisteme ekler. Sistem, işverene bir kod numarası sağlar ve rapor bilgilerinin doğru olduğunu onaylamak için imza gerektirir.

Tanımlanan rapor, SGK tarafından incelenir ve kabul edildiği takdirde, çalışanın işe gidemediği süre ücret kaybı yaşamadan SGK tarafından karşılanır. Bu sayede hem işçi hem de işveren haklarını korumuş olur.

Bir iş kazası ya da meslek hastalığı durumunda, işverenin en geç 3 iş günü içinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirim yapması gerekir. Bu işlem için internet üzerinden kolayca yapılabilecek bir bildirim sistemi mevcuttur. İlgili sayfaya giriş yaparak gerekli bilgilerin girilmesi ve Sağlık Ödemeleri Sistemi’ne erişilmesiyle işveren, SGK’nın İş Kazası Meslek Hastalığı E-bildirim Alanı üzerinden bildirim yapabilir. Böylece, SGK müdürlüklerine şahsen ya da yazılı olarak müracaat etme zorunluluğu ortadan kalkar.

Özetle, SGK vizite raporu, çalışanların işe devamsızlığı durumunda Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirilmesi gereken önemli bir konudur. İnternet üzerinden kolaylıkla bildirilebilen bu raporun, işverenler tarafından zamanında ve doğru şekilde işleme alınması ve SGK’ya iletilmesi önemlidir. Aksi halde para cezası gibi yaptırımlarla karşı karşıya kalınabilir. İş kazası ve meslek hastalıkları gibi durumlarda, çalışanların rapor almaları ve işverenlerin bu raporu SGK’ya bildirmeleri hayati öneme sahiptir. Bu sayede çalışanlar, hak ettikleri ücreti alırken aynı zamanda sağlık güvencelerini de koruma altına alırlar.

On binlerce işletme sahibinin tercih ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nda göndereceğiniz e-fatura ve e-arşiv faturalar için aylık 150/ yıllık 1800 kontöre kadar HEDİYE! Üstelik ücretsiz e-faturaya geçiş danışmanlığı ile yerinizden kalkmadan, 15 dakika gibi bir zamanda hızlı ve kolayca e-faturaya geçebilirsiniz. Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği Logo İşbaşı’nı 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Mağaza Kasa Programları Nelerdir?

Giyim Mağazası Satış Programı

Alıştan İade Muhasebe Kaydı Nedir?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez