Otel Muhasebe Programı Nedir?

2022-11-29T09:44:56

Otel muhasebe programı en temel anlatımı ile otel muhasebesi işlemlerinin daha kolay ve hızlı yapılmasını sağlayan yazılımdır. Otel, pansiyon, apart gibi konaklama işletmelerinde verim alabilmek ve kâr oluşturabilmek için muhasebe işlemlerinin titizlikle kontrol ve takip edilmesi gerekir. Otel muhasebe programları bütün muhasebe işlemlerinin tek ekran üzerinden kolay bir şekilde yapılabilmesini mümkün kılar. Birçok farklı ve kullanışlı özelliği bulunan otelcilik muhasebesi programları aynı zamanda esnek yapıları sayesinde işletmenin istek ve ihtiyaçlarına göre şekillendirilebilir. Günümüzde hizmet veren otel işletmelerinin büyük bir bölümü muhasebe işlemleri için bu yazılım araçlarını kullanır. Otel muhasebe programları sayesinde konukların giriş çıkış saatleri, rezervasyon detayları, paket seçimleri kayıt altına alınabilir. Bu kayıtlar sayesinde günlük, haftalık, aylık ya da yıllık ciro hesaplanabilir, raporlar oluşturulabilir. Otel muhasebe programları işletme içerisinde gerçekleşen her türlü faaliyeti kayıt altına alır. İşletme sahibi bu kayıtları inceleyerek analiz yapabilir, raporlar oluşturabilir ve ileriye dönük planlar belirleyebilir.

Web tabanlı ön muhasebe ve e-Fatura programı Logo İşbaşı ile siz de cari takibi, gelir gider takibi gibi birçok işlemi internet erişimi olan her yerden yapabilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Otel Muhasebe Programı Özellikleri

Günümüzde kullanılan otel muhasebe programları online rezervasyon, güvenli ödeme, konuk takibi gibi kullanışlı özelliklere sahiptir. Bu özellikler her ölçekten otel işletmesinin büyüme ve kâr elde edebilmesi için kritik önem taşır. Otel işletmelerinde muhasebe kritik önem taşır ve şu özellikleri bulunan programlar muhasebe işlemlerini kolaylaştırır:

● Yapılan rezervasyonları kayıt altına alarak sonrasında analiz ve raporlama için kullanmak otel muhasebesinin genel özellikleri arasında yer alır. Her ölçekten otel işletmesi için satış takipleri oldukça önemlidir. Otel muhasebe programları yapılan her rezervasyon ve satışı anlık olarak kayıt altına alır. Bu kayıtlara istenildiği zaman kolayca ulaşılabilir.

● Müşterilerin yapmış olduğu rezervasyonlar için bildirimler, iletiler oluşturulabilir. Aynı zamanda faturalar oluşturulabilir ve anında kayıt altına alınabilir.

● Otel muhasebe programları müşterilerin online rezervasyon yapmasına imkan tanır. Bu rezervasyonlarda güvenli ödeme sistemleri sayesinde kısa süre içerisinde işlemler tamamlanır.

● Otel muhasebe programı arayüzünden işletme sahibi otelin doluluk oranını, tarihlere göre misafir sayısını kolayca öğrenebilir. Bu bilgilere göre geleceğe dönük rezervasyonlarda düzenlemeler yapabilir.

● Otel maliyet muhasebesi kolayca yapılabilir. Oda özelinde düzenlemeler, fiyatlandırmalar yapılabilir. Otel işletme sahibi yazılım üzerinden paketler oluşturabilir ve bu paketleri online rezervasyonla müşterilerine sunabilir. İşletme sahibi muhasebe programı sayesinde paketlerde düzenlemeler, fiyatlandırmalar, eklemeler ve çıkarmalar yapabilir.

● Otel işletmesinin büyüme elde edebilmesi için indirim ve kampanya dönemleri düzenlenebilir.

● Otel muhasebe programı üzerinden otelde konaklamakta olan bütün müşterilere anlık olarak SMS gibi iletiler gönderilebilir.

● Yurt dışından yapılan rezervasyonlar için gerekli olan bütün işlemler tek ekrandan yapılabilir. Döviz kurları internet tabanlı şekilde anlık olarak çevrilebilir. Ödemeler uluslararası kurumlar üzerinden kolay ve yasal bir şekilde yapılabilir. Böylece cari hesap takibi oldukça kolaylaşır. Otel muhasebe programları bunun gibi birçok farklı kullanışlı özelliğe sahiptir.

Otel işletmeleri aynı zamanda kendi istek ve ihtiyaçları doğrultusunda bu özellikleri şekillendirebilir. Esnek ve açık kaynak kodlu otel muhasebe programları işletmelere sundukları özgürlükler sayesinde sıklıkla tercih edilir. Siz de otelinize ilişkin en uygun muhasebe programını arıyorsanız Logo İşbaşı bünyesine yer alan programlardan en uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Emlak Gayrimenkul Alış Satış Kiralama Yapanlar İçin e-Faturaya Geçiş Zorunluluğu 2022

Oteller ve Konaklama Yerleri E-Fatura Kullanmak Zorunda Mı?

Oteller İçin e-Fatura Zorunluluğu Nedir 2022? Ne Zaman Geçiş Yapılacak?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez