Market Stok Programı Nedir?

2022-12-08T17:02:02

Günümüzde her ölçekte ticari faaliyetin gerçekleştiği alanlarda yazılımlar sıklıkla kullanılır. Satış yapan, stok takibini sürekli olarak güncel tutan, istatistiksel veriler oluşturabilen ve her türlü işlemi kayıt altına alan market programları birçok satıcının ilgiyle kullandığı araçlar arasında yer alır. Büyük alışveriş merkezlerinden küçük çaplı marketlere kadar yaygın olarak kullanılan market stok programı bu araçlardan biridir. Market stok programı adından da anlaşılabileceği üzere satılan ve depoda bulunan mal miktarını takip eden ve güncel veri sunan bir yazılımdır. Çoğu zaman satış programları ile senkronize bir şekilde çalışan market stok takip programları her açıdan avantaj sağlar. Ürün stok takibine yeni bir boyut kazandıran market stok programı satıcıları uzun ve zorlu stok takibi zahmetinden kurtarır.

Market Stok Programı Avantajları

Market stok takip programları birçok avantajı da beraberinde getirir. Her ölçekten satıcı için market stok programı kullanmak ürün takip sürecini tamamen değiştirerek hatasız, güncel ve hızlı hale getirir. Market stok takip yazılımlarının başlıca avantajları şunlardır:

● Market stok programları özelleştirilebilir. Gelişmiş stok takip programları esnek entegrasyonlara müsaittir. Satıcılar kendi işlem hacimlerine, isteklerine ve ihtiyaçlarına göre market stok programlarını şekillendirebilir, özellikler, komutlar atayabilir.

● Stok programları market satış programları ile senkronize bir şekilde çalıştırılabilir. Böylece satış programı ve stok programı arasında mütemadiyen bir veri iletimi gerçekleşir. Her iki yazılımın entegre şekilde çalışması satıcıları stok takip zahmetinden kurtarır. Satış programından geçen ürün otomatik olarak stok takip programı tarafından güncel stok bilgisinden düşülür.

● Market stok takip programları her zaman güncel stok bilgisi sunar. Satıcılar depolarında bulunan ürün miktarı ne olursa olsun sürekli olarak güncel stok bilgisine ulaşabilir. Bu özellik satıcının ileriye dönük takviye/iade planı yapmasını kolaylaştırır.

● Market stok takip programları ile ürün bilgisi, durumu, ölçü birimi, son kullanma tarihi gibi bilgiler düzenli bir şekilde saklanabilir. Örneğin bir süredir depoda bekliyor olan ve son kullanma/tüketim tarihi yaklaşmakta olan bir ürün, stok programı tarafından satıcıya bildirilir. Satıcı stok programından aldığı bilgiye göre ürünlerde düzenlemeye gidebilir.

Market stok programları bunun gibi birçok avantaja sahiptir. Son yıllarda geliştirilen gelişmiş stok yazılımları farklı kullanışlı özelliklere sahip olabilir. Satıcılar kendi ihtiyaçlarına göre bu programları şekillendirebilir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

En İyi Market Stok Programı

Her ölçekten satıcı market stok programlarını kullanmak ister. Fakat günümüzde satış programları, stok programları gibi modern araçlar yoğun olarak kullanıldığından, bu yazılımları geliştiren birçok firma bulunur. Her bir firmanın stok yazılımı farklı özelliklere, kullanım şekline, ara yüze sahip olabilir. Satıcılar geniş seçenekler arasında kararsız kalabilir. Bazı noktalara dikkat ederek en iyi market stok programını bulmak mümkündür. Satıcıların market stok programı seçerken göz önüne alması gereken unsurlar şunlardır:

● Market stok programı gelişmiş, esnek ve modern bir altyapıya sahip olmalıdır. Altyapı anlamında güçlü olmayan yazılımlar çeşitli senaryolarda beklenen performansı sağlayamayabilir.

● Seçilen market stok programı diğer sistemler ve yazılımlar ile senkronize şekilde çalışabiliyor olmalıdır. Market stok programlarının satış yazılımları ile bir arada çalışabilmesi takip açısından kolaylık sağlar. Aynı zamanda büyük hacimli depolarda bulunan giriş/çıkış ve güvenlik sistemlerinin stok programı ile beraber çalışması her anlamda avantajlıdır.

● Gelişmiş market stok programları internet bazlı alt yapıya sahiptir. Market stok programının internet sunucularına veri aktarabilmesi satıcıların bu verilere her yerden ulaşabilmesini sağlar. Seçilen market stok programı bulut teknolojisini desteklemelidir. Bazı market stok programlarında stok bilgisine herhangi bir yerden, internete bağlanan herhangi bir cihazdan kısa sürede ulaşılabilir. Satıcıların stok bilgisine cep telefonlarından mekandan bağımsız olarak ulaşabilmesi oldukça kullanışlıdır.

● Market stok programları fiyat/performans açısından verimli olmalıdır. Satışa sunulan yazılımlar arasından özellikleri, kullanım kolaylığı en uygun olan seçenek satın alınmalıdır. Market stok programlarının fiyatları özelliklerine, işlem hacmine, esnekliğine ve sunduğu kolaylıklara göre belirlenir. Stok takibini kolaylıkla yapabileceğiniz ön muhasebe ve e-fatura programı Logo İşbaşı’nın sunduğu cazip teklifleri değerlendirebilir, danışmanınız aracılığı ile kolay işletme çözümlerine kavuşabilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Stok Devir Hızı Nedir? Nasıl Hesaplanır? Neden Önemlidir?

Stok Maliyeti Nasıl Hesaplanır?

Satış Takip Programı Nedir? Ne İşe Yarar?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez