Kredi Kartı Tahsilatı Nedir?

2022-04-15T14:56:33

Kredi kartları günümüzde yaygın olarak kullanılan ödeme araçlarından birisidir. Genel olarak küçük ve orta ölçek miktarda vadeli krediyi anında sunabildiği için çok sayıda tüketici tarafından kullanılır. Kredi kartınızı kullandığınızda, yaptığınız satın alım kadar kredi çekmiş olursunuz. Bu kredinin belirli bir faiz oranı ve vade tarihi vardır. Bu vade tarihi gelene kadar, çekmiş olduğunuz krediyi ödemeniz gerekir. Ödeme yapmamanız durumunda ise belirlenen faiz oranı, kredi kartı borcunuza eklenir. Ödeme yapmamaya devam ettiğinizde bu faiz sürekli olarak borcunuza yansıtılır ve borcunuz sürekli olarak artar. Fakat 3 aydan daha fazla ödeme yapmamanız durumunda yasal işlemler başlatılır.

Kredi kartı kullanımlarında merak edilen bir diğer konu da satıcı tarafların, tüketicinin kullandığı bu küçük miktarlı krediyi nasıl tahsil edeceğidir. Günümüzde birçok muhasebe işleminde olduğu gibi tahsilatlar da ölçeklerine bağlı olarak online sistemler üzerinden kısa süreler içerisinde yapılabilir.

Kredi Kartı Gecikmeli Tahsilatı Nedir?

Kredi kartları, küçük gecikme oranlarıyla, değişken faiz oranlarını bir arada sunan, kullanışlı ödeme araçlarıdır. Bir tüketici kredi kartını kullanarak bir satın alım yaptığında, bu satın alımın miktarı kendisine borç olarak döner. Satıcının sattığı mal ya da hizmeti kredi kartını kullanarak satın alan tüketiciye borç olarak işlenen miktar, satıcının tahsilat havuzuna düşer. Kısacası tüketici kullandığı miktarda borçlanır, satıcı ise ödemesini peşin olarak alır. Kredi kartlarında yapılan taksit, tekrarlı çekim, tek çekim, döviz ve dövize endeksli tahsilatlar, kredi kartının ait olduğu bankanın protokollerine göre işleyebiliyor.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Kredi Kartı Tahsilatı Muhasebe Kaydı

Tahsilat işlemlerinin muhasebe sistemlerine kayıt edilmesi, sonrasında oluşabilecek terslikleri önlemek ve vergilendirmelerin uygun yapılabilmesi için son derece önemlidir. Günümüzde tahsilat işlemlerinin muhasebeye kaydedilmesi için çeşitli yazılımlar kullanılır. Çok sayıda muhasebe kaydı yazılımı üreten firma vardır ve satıcılar, bu yazılımlar arasından kendi işlem hacimlerine göre seçim yaparlar. Kredi kartı kullanılarak yapılan tahsilatların muhasebeye kaydedilmesi de bu şekilde işler. Satıcının kullandığı muhasebe kaydı programı, online sistemlere entegre bir şekilde çalışarak, kredi kartı üzerinden yapılan tahsilatları bütün bilgileri ile muhasebe veri tabanına kayıt eder.

Logo İşbaşı’nın tam da bunun için geliştirdiği Cari Hesap Takip Programı birçok işletmecinin iş yükünü hafifletiyor. Bunun yanı sıra hata payını da ortadan kaldırıyor. İnternet erişimi olan her yerden cari hesap takibini Online Ön Muhasebe Programı Logo İşbaşı ile gerçekleştirebilir kolayca e fatura ve e arşiv faturalarınızı kesebilirsiniz.. 14 Gün Ücretsiz Deneyebilirsiniz.

Kredi Kartı İle Online Tahsilat Ne İşe Yarar?

Kredi kartı ile online tahsilat ya da diğer adıyla e-tahsilat, günümüzde çok sayıda satıcı tarafından kullanılan bir muhasebe aracıdır. E-Tahsilat, yapılan satış işlemlerinin ödemelerinin online sistemler üzerinden dijital bir şekilde yapılmasına verilen isimdir. E-tahsilat çok sayıda işlevi ve avantajı ile öne çıkar. Satıcıların e-tahsilat yöntemini bu denli tercih etmesini sağlayan faydaları ve işlevlerinden bazıları şu şekildedir:

  • Ödemeler sorunsuz ve hızlı bir şekilde yapılabilir.
  • Türkiye’de faaliyet gösteren 19 banka sanal tahsilat sistemlerini destekler.
  • Tahsil edilen ödemelerin tamamı, satıcının seçtiği havuz hesaba aktarılarak, toplu bir şekilde görülebilir.
  • Online tahsilat ile yapılan her ödemeler, anında muhasebe kaydına işlenebilir.

Online Tahsilat Güvenli Midir?

Online tahsilatın bu denli hızlı ve sanal olması çok sayıda satıcının, bu sistemin güvenilirliğini sorgulamasına yol açar. Online tahsilat yapılırken, kullanılan kredi kartının ait olduğu bankanın üretmiş olduğu bir sistem kullanılır. Bu sistem, üst düzey siber güvenlik önlemleri ile faaliyet gösterir. Günümüzde kullanılan online tahsilat sistemleri, uluslararası güvenlik önlemlerini kullanır. Bu nedenle online tahsilat hem hızlı ve basit hem de güvenli bir ödeme yöntemi olarak öne çıkar.

Kredi Kartıyla Online Tahsilat İçin Nasıl Başvuru Yapılır?

Kredi kartı ile online tahsilat yapılırken, firma ya da bayilerin kendilerine ait olan sistemler kullanılır. Uluslararası güvenlik önlemlerinin kullanıldığı, tahsilatların kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilmesini sağlayan bu sistemler, yenilikçi ve modern bir ödeme aracı olarak öne çıkar. Satıcılar, bu sistemlere entegre olarak, online kredi kartı tahsilatı yapmaya başlayabilirler.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

E-Tahsilat Nasıl Yapılır?

Banka Teminat Çeki Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Kredi Puanı Nasıl Hesaplanır?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez