KDV Hesaplamak, “KDV Hesaplama Pro” Uygulamasıyla Çok Kolay!

2022-04-16T22:25:02

Mobil uygulamalar sayesinde günlük pek çok işimizi çok daha kolay biçime yapmamız mümkün. Logo Yazılım olarak mobil teknolojileri hep önemli gördük ve müşterilerimize daha kaliteli hizmet sunmak için mobil dünyanın nimetlerini kullandık. Yeni geliştirdiğimiz ücretsiz “KDV Hesaplama Pro” uygulamamız son halkalarımızdan biri. 

İsterseniz KDV Dahil, isterseniz KDV Hariç rakamlara göre, seçeceğiniz KDV Oranı üzerinden hesaplama yapabilirsiniz. Tevkifat seçeneğini aktif ederek, seçeceğiniz Tevkifat Oranı üzerinden tevkifat tutarını görebilirsiniz.

Neler Yapabilirsiniz?

  • KDV Dahil Tutar Üzerinden KDV Hesaplama
  • KDV Hariç Tutar Üzerinden KDV Hesaplama
  • Tevkifat Seçeneğini Aktif Ederek Tevkifat Tutarı Hesaplama
  • Farklı Tevkifat Oranlarına göre Hesaplama
  • IOS ve Android gibi farklı platformlarda çalışabilme.
  • Sınırsız kullanım imkânı

Kdv Nedir?

Katma Değer Vergisi yapılan mal ve hizmet teslimlerinde, mal veya hizmeti teslim alanın, teslim edene ödediği vergi türüdür. “KDV” de Katma Değer Vergisi’nin kısa adıdır.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Hesaplanan Kdv ile İndirilecek Kdv arasındaki Fark Nedir?

Mal ve hizmet teslimi yapan tacirler teslim sırasında fatura vb. belgeler düzenlerler. Mal ve / veya hizmeti teslim ettikleri kişilerden belge üzerinde görünen mal ve hizmet bedeli ile KDV tutarını tahsil ederler. Bu KDV’ye “Hesaplanan KDV” denir. Kendileri mal ve hizmet aldıklarında ise karşı tarafa mal ve hizmet bedeli ile KDV tutarını öderler. Bu KDV ise ödeme yapan için İndirilecek KDV kapsamındadır.

Kdv Beyannamesi Ne Zaman Verilir?

KDV (Katma değer vergisi) Beyannamesi (aylık olanlar) takip eden ayın 24. günü akşamına kadar verilmelidir.

Kdv Ne Zaman Ödenir?

Tüketici mal ya da hizmeti alırken zaten bu vergiyi gerçek yüklenici olarak malın fiyatı içerisinde ödemiş bulunmaktadır. KDV mükellefleri ise Vergi Daresi’ne beyanname verdikten sonra beyan ettikleri tutarı, beyanname verilen ayın 26. günü akşamına kadar ödemelidir.

Tevkifat Nedir?

Tevkifat sözlük anlamı olarak “para konusunda kesintiler” anlamındadır. Vergi bağlamında ise, “vergiler üzerinde bölüşme/kesinti yapma” anlamına gelir.

Kdv Tevkifatı Nedir?

Devlet KDV alacağını önceden güvence altına almak istemektedir. Kanunda belirlenmiş malların alım satımı veya görülen hizmet bedeli üzerinden hesaplanan Katma Değer Vergisi’nin, alıcılar tarafından bazen tamamı, bazen de kanunda belirlenen oranda kesinti yapılarak, satıcıya değil de Vergi Dairesi’ne vergi sorumlusu sıfatıyla beyan edilip ödenmesidir.

Faturada farklı Tevkifat Oranları var ise her bir Tevkifat Oranı Toplamı ayrı olarak gösterilmelidir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun önerdiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile e fatura ve e arşiv faturalarınızı dilediğiniz yerden kolaylıkla kesebilir, gelir-gider takibi ve stok takibinizi gerçekleştirebilirsiniz. Aklınıza takılan soruları sorabileceğiniz uzmanlarımız ve işletmenize özel çözümler sayesinde tek bir yerden tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Tevkifat Oranını Nasıl Belirleyeceğim?

Tevkifat, yapılan her hizmet veya satışı gerçekleştirilen her üründe yapılamaz. Tevkifat uygulanabilecek işlemler, Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmiş olup, Bakanlar Kurulu’nun açıkladığı farklı mal ve hizmetler için farklı oranlar ilgili yayınlardan incelenmelidir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

KDV Hesabı Nasıl Yapılır?
KDV İadelelerinde Ödeme Sürecinin Hızlandırılması Hakkında Bilinmesi Gerekenler
KDV Beyannamesi Nedir? Nasıl Düzenlenir?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez