İnşaat Muhasebe Programları Nelerdir?

2022-11-28T12:14:53

İnşaat sektörü son yıllarda geniş büyüme elde eden ve büyümesi devam etmekte olan bir sektördür. Aynı zamanda birçok farklı kolu bulunan inşaat sektöründe muhasebe kontrolü yapmak önem taşır. Her ölçekten inşaat faaliyetinde durum kontrol ve takiplerinin yapılması verimli sonuç alabilmek için olmazsa olmazdır. Birbirinden farklı çok sayıda kolun bulunduğu inşaat sektöründe muhasebe takip ve kontrolleri yapmak kimi zaman meşakkatli olabilir. İnşaat ve yapı alanında faaliyet gösteren her ölçekten işletme muhasebe işlemleri için inşaat ön muhasebe programı kullanır. İnşaat muhasebe programı adı verilen bu yazılım araçları inşaat faaliyetlerinden doğan her türlü takip ve kontrol ihtiyaçlarına teknolojik bir altyapı ile cevap verir.

Günümüzde inşaat faaliyetlerinin büyük bir bölümünde muhasebe takip ve kontrolleri için bu programlar kullanılır. İnşaat muhasebe programları stok takip, maliyet, şantiye hesap kontrolleri, malzeme takibi, depo işlemleri gibi kullanışlı özelliklere sahiptir. İnşaat faaliyetlerinde takip ve kontrol için inşaat muhasebe programı kullanmak beraberinde birçok avantaj da getirir.

İnşaat Muhasebe Programı Avantajları

Her ölçekten inşaat işletmesi için muhasebe takibi kritik öneme sahiptir. Muhasebe işlemlerinin uygun şekillerde yapılmadığı inşaat faaliyetlerinde verimli sonuç almak gerçekçi olmayan bir senaryodur. Birçok işlemi kolaylaştırırken aynı zamanda çokça avantaj sağlayan inşaat muhasebe programlarını kullanmak oldukça kolaydır. Stok takibi, depo sayımı, gelir gider takibi, ciro takibi, şantiye kontrolü gibi inşaat işletmelerinde muhasebe uygulamaları muhasebe yazılımları sayesinde kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilir. İnşaat muhasebe programı kullanmak şu avantajlara sahiptir:

● İnşaat faaliyeti süresince her türlü işlemin, faaliyetin, gelir ve giderin takibi yapılabilir. Bu özellik sayesinde her türden kâr zarar tablosu, bilanço tablosu, raporlar kolay bir şekilde oluşturulabilir.

● Tek bir inşaat işletmesi çatısı altında bulunan şantiyeler, merkezler ve gruplar için farklı hesaplar oluşturulabilir. Böylece oluşabilecek olası karışıklıklar giderilmiş olur.

Stok takibi kısa süre içerisinde yapılabilir. Stokta bulunan inşaat malzemelerinin kullanılma durumu, miktarı, ücretleri gibi bilgilere kolay bir şekilde erişilebilir. Gerektiği durumlarda stok raporları, depo raporları oluşturulabilir.

● Müşteriler, tedarikçiler ve satıcılar ile daha kolay iletişime geçebilmek için iletişim bilgileri sistem içerisine kaydedilebilir.

● Banka hesapları, kasa hesapları sistemde bulunan hesaplara bağlanabilir. Genel ya da belirli bir aralığa ait ciro takibi, kâr zarar takibi yapılabilir.

● Gelişmiş inşaat muhasebe programları internet tabanlı çalışır. İnternet tabanlı inşaat muhasebesi programı sayesinde kullanıcılar sistemde oluşturulan, sisteme girilen her türlü bilgiye internet üzerinden ulaşabilir.

● Ödeme planları, taksit planları oluşturulabilir. Aynı zamanda vergi ve ödenek gibi yasal zorunluluğu bulunan ödemeler için hatırlatıcılar eklenebilir.

Özel inşaat muhasebesi programları gelişmiş ve esnek altyapılara sahiptir. Her ölçekten inşaat işletmesi edindikleri muhasebe programını kendi istek ve ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirebilir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

İnşaat Muhasebe Programları Nasıl Kullanılır?

İnşaat firmalarının kullandığı muhasebe programları çok çeşitlidir. Birbirinden farklı özelliklere, çalışma prensiplerine ve platformlarına sahip yazılımlar bulunur. Bu çeşitlilikle beraber inşaat işletmeleri muhasebe programlarını nasıl kullanacaklarını merak eder. İnşaat sektörü için geliştirilmiş olan muhasebe programlarının kullanım şekli farklı olabilir. Zira bu yazılım araçlarını geliştiren ve satışa sunan birçok firma bulunur. Her firmanın sunduğu inşaat muhasebe programının özellikleri, arayüzü farklı prensiplere dayalı olabilir.

İnşaat işletmeleri ekranda bulunan talimatları takip ederek istedikleri işlemi gerçekleştirebilir. Aynı zamanda inşaat muhasebe programı ile birlikte satılan kullanım kılavuzu ile de programın genel hatları öğrenilebilir. İnşaat muhasebe programının geliştiricisinden destek alarak da kullanım süreci kolaylaştırılabilir. İnşaat işletmeleri özelliklerini, fiyatını ve esnekliğini göz önüne alarak uygun bir inşaat muhasebe programı seçimi yapmalıdır. Ek bir gider kalemi oluşturmamak amacıyla inşaat muhasebe programı ücretsiz seçenekleri tercih edilebilir. Dilerseniz size özel gelişmiş muhasebe programları için Logo İşbaşı’nın muhasebe programlarından destek alabilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Mühendislerin İşlerini Kolaylaştıracak En Faydalı Uygulamalar

İş Yeri Tescili Nedir?

Stok Maliyeti Nasıl Hesaplanır?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez