Yerimden Kalkmadan Nasıl e-Faturaya Geçtim?

2024-03-12T11:29:46

Logo İşbaşı’nın e-Dönüşüm Paketiyle tanışan kullanıcımızın e faturaya geçişteki yaşadıklarını yazıya döktüğü süreci sizlerle paylaşıyoruz. Logo İşbaşı ekibi olarak oldukça memnun olduğumuz bu yorumlardan dolayı da Sibel Hanım’a teşekkür ediyoruz. Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız:) Keyifli okumalar.

Öncelikle herkese sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yıl diliyorum. Sizlere lafı uzatmadan ve kolay anlaşılabilir şekilde yerimden kalkmadan ve 15 dakika gibi çok kısa bir sürede e-faturaya geçiş ya da daha doğru tabirle Logo İşbaşı e-Dönüşüm Danışmanı desteğiyle e-faturaya geçiş hikayemi anlatacağım.

Öncelikle ben e-faturaya geçiş sürecinde detaylı aramalar yaparak zamanımı çokça harcadağımdan sizlere faydalı olması adına, adını son senelerde sıklıkla duyduğumuz e-fatura hakkında çok ufak bilgilendirmeler yapmak istiyorum.

e-Fatura Nedir?

  • e-fatura çoğunuz bildiği gibi elektronik ortamda düzenlenmiş bir fatura türüdür ve kağıt fatura gibi aynı hukuki niteliğe sahiptir.

e-Arşiv Fatura Nedir?

  • E-Arşiv fatura da yine elektronik ortamda düzenlenmiş bir fatura türüdür fakat işletmeler tarafından e-fatura kullanımına geçmemiş işletmelere ya da son tüketiciye kesilen fatura türü olarak bilinmektedir.

e-Faturaya Geçiş Zorunlu Mudur?

  • 2022 ve devam eden yıllarda yıllık 5 milyon TL ciroya sahip işletmelerin e-faturaya geçme zorunluluğu bulunuyorken , benim gibi siz de herhangi bir zorunluluk olmamasına rağmen e-fatura kullanımının rahatlığı sebebiyle de geçiş yapabilirsiniz.

e-Fatura’nın Avantajları Nelerdir?

  • Tam bir fiyat performans hizmeti olan Logo İşbaşı e fatura programıyla internet erişimi olan her yerden saniyeler içinde e-faturanızı kesip müşterinizle paylaşabilirsiniz. Kağıt fatura basım maliyeti, kargolama maliyeti, yazıcı maliyeti, dosyalama operasyonu ve en önemlisi faturayı aldın mı? takibi gibi bir süreçten sizi yıllık 299 TL gibi bir fiyatla kurtarıyor olması paha biçilemez. Ayrıca Logo İşbaşı’nın diğer çözümlere göre en büyük artısı e-fatura kontörlerine ek ücret ödemiyor olmanız. Her ay 175 kontöre kadar, yıllık 2100 kontör hediyesi ile hiç bir ek ücret ödemeden gelen-giden e-faturalarımı yönetebiliyorum. 175 Kontör yetmediğinde ise yine çok cüzi fiyatlarla 500, 1000 ve 2000 kontör paketleri alabiliyorsunuz.

Yerimden Kalkmadan Logo İşbaşı ile e-Faturaya Nasıl Geçtim?

Evet kısa bilgilerden sonra yerimden kalkmadan 15 dakikada nasıl e-faturaya geçtiğim konusuna geçebiliriz. Öncelikle bana Logo İşbaşı’nı öneren mali müşavirime teşekkürü bir borç biliyorum, birlikte mali mühre başvurduktan sonra www.isbasi.com adresinden yıllık 299 TL ödeyerek Logo İşbaşı e-Dönüşüm paketini satın aldım ve gelen mali mühür ile birlikte Logo İşbaşı e-Dönüşüm Danışmanlığı hattını aradım, sonrasında Zeynep Hanım’ın desteğiyle ve yönlendirmeleriyle e-fatura başvurusu, özel entegratörlük başvurusu, sözleşme onayları ve hesap aktivasyon adımlarını telefonda görüşerek tamamladım. Firma logomu ve kaşemi dahi e-faturanın xslt tasarımına ekleyerek gerçekten e-faturaya geçişteki tüm süreçte yanımda olduklarını hissettiren ve oluşabilecek herhangi bir sıkıntıda da desteklerini esirgemeyeceklerinden emin olduğum Logo İşbaşı ekibine de ayrıca teşekkür ediyorum.

Bu arada ben e-faturaya geçiş öncesinde 5000 TL üzerindeki faturalarımı GİB portal üzerinden e-arşiv fatura olarak kesiyordum, Logo İşbaşı’na geçtikten sonra saniyeler içinde ister cepten (mobil uygulamaları da harika) ister webden internet erişimi olan her yerden fatura kesme rahatlığı bana çok daha fazla zaman kazandırdı. Bu şekilde iş yapan arkadaşlara tavsiyemdir pişman olmayacaksınız.

Umarım e-fatura ve e-faturaya geçiş konusundakianlattıklarım faydalı olur.

Sağlıklı Günler

Sibel Aydın

Atölye Pukina

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez