En İyi Ön Muhasebe Programlarının Özellikleri Nelerdir?

2024-05-27T15:36:07

İşletmenizin finansal süreçlerimi kayıt altına almak ve sınıflandırmak ve özetlemek için kullandığınız bir hesaplamadır ön muhasebe. Alım,satım,gelir,giderlerinizi günlük ,aylık,yıllık kayıt altına aldığımız işlemlerdir. Ancak hesaplarınızdan en iyi sonuçları çıkartıp işletmeniz için en karlı kararları ve yatırımları yapabilmeniz için ön muhasebenizi doğru ve etkili yapmanız gerekir.Örneğin ; e-fatura ve e-arşiv faturalarınızın doğru bilgiler ile düzenli kayıt edilmesinin yanlış bir işlemde hızlıca bulunup işlemin düzeltilmesini sağlaması gibi.

En iyi ön muhasebe düzenli ,doğru zamanda kayıt altınan verilerdir. Peki bunun için hangi ipuçlarını göz ardı etmemeniz gerekir.

Ön muhasebenizin iyi tutulması için dikkat edilmesi gerekenler;

Düzenli Kayıt: Tüm finansal işlemlerin göz ardı edilmeden günlük olarak kayıt edin.

Doğruluk: Tüm bilgilerinizin doğru ve eksiksiz kayıt edildiğinden emin olun. Gerekirse tekrar kontrol edin.

Sınıflandırma: Gelir ve giderlerinizi doğru hesaplar altında kayıt edin. Emin değilseniz ,doğru bilgi kaynakları tarafından teyit edin.

Banka Hesapları İzleme: Banka hesaplarınızı ve kayıtlarınızı control ederek eşleştirin ve mutakabatlarını sağlayın.

Vergi Takibi: Vergi ödemeleri ve beyannameleriniz için kayıtlarınızı dikkatle tutun.

Düzenli Raporlama: Finansal durumunuzu ve performansınızı daha iyi analiz etmek ve en iyi kararları verebilmek için düzenli raporlar oluşturun ve grafikler ile destekleyin.

Kullanan her on kişiden dokuzunun memnun kaldığı muhasebe programı Logo İşbaşı’nın özet raporları sayesinde yaptığınız tüm işlemlerin günlük özetlerini inceleyerek işinizi daha iyi yönetebilirsiniz. e-Fatura ve e-Arşiv Faturanızı saniyeler içinde kesip tüm ön muhasebe işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz Logo İşbaşı’nı hemen deneyin!

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

En İyi Ön Muhasebe Programı Nasıl Seçilir? Özellikleri Nelerdir?

Hangi ön muhasee programının sizin için en iyisi olduğu,işletmenizin ihtiyaçlarıyla doğru orantılır. En iyi program sizin beklentilerinizi en iyi karşılayandır. Bunun için öncelikle ihtiyaçlarınızı belirlemelisiniz ve beklentilerinizi karşılayıp karşılamadığını bilmelisiniz.

İhtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi en iyi karşılayan ön muhasebe programını seçmek için en önemli ip uçları:

İhtiyaç analizi: İşletmelerinizin ihtiyaçlarını listeleyin.Örneğin, e-fatura,cari hesap takibi,stok takibi,personel yönetimi gibi özellikler ihtiyaçlarınızın parçası mı?

Kullanım Kolaylığı: Ön muhasebe programlarında yaptığımız sayısal işlemler yeterinde yorucu ve kritik olduğundan seçeceğiniz programın kullanımının kolay olması önemli. Düzenli bir arayüz,aradığınızı kolay bulma,eğitim gereksinimleri vs. Bu size hem zamandan tasarruf sağlar hem de iş yüküzü hafifletir.

Uyumluluk: Seçtiğiniz program mevcut sistemleriniz ile uyum içerisinde çalışacak mı? Banka hesaplarınız,e-posta sisteminiz veya diğer yazılımlarınız ile entegrasyon özelliklerine sahip mi? Eğer cevaplarınız evet ise en iyi programı seçme yolundasınız demektir.

Güvenilirlik ve Destek: İhtiyacınız olan ve sahip olacağınız programın güvenilir bir firma tarafından geliştirilmesi önemlidir. Bu sizin desteğe ihtiyacınız olduğunda sizin de haklarınızı koruyacakları anlamına gelir.Verilerinizin güvenliğini sağlayıp sağlamayacağını kontrol edin. Gerektiğinde teknik destek ve müşteri desteğini özenli bir şekilde veren firmalarla çalışın.

Fiyat: Sizin için en iyi ön muhasebe programı aynı zamanda bütçenize en uygun olandır. Bütçenize uygun olan çözümü bulun. Başlangıç maaliyetlerinin yanında sürekli abonelik veya lisans maaliyetlerinin olduğu programları dikkatle inceleyin.

Fonksiyonlar: İhtiyaç duyduğunuz özellikleri karşılayan ön muhasebe programları,ileride sizinle beraber genişleyebilir mi? Çok fonksiyonlu bir program mı? Başka yazılımlara size muhtaç bırakır mı? Çoklu kullanıcı özelliği var mı?Raporlama araçları sofistike mi? Stok takibi etkili mi? Cari hesap takibi yapılması kolay mı?Bu sorulara cevabınızın “evet” olması gerekir.

Güncelleme: En iyi ön muhasebe programı teknolojiyle beraber kendiniz sürekli güncelleyen ve size güncel tutan programlardır. Böylece hiç bir yenilikten mahrum kalmazsınız ve sizin gelişmenize ışık tutar,zamanı yakalarsınız.

Ücretsiz Demo: Ön muhasebe programlarının ücretsiz deneme demoları olmasına dikkat edin.En iyi ön muhasebe programları size bu hakkı verecektir. Çünkü onlar için en iyisi olduğunu size göstermek isteyecektir.Programın performansını ölçün ve derinlemesine inceleyin. Önden deneyimlediğiniz ve fayda sağladığını gördüğünüz programlar ile ilerleyin.

Kullanıcı Yorumları ve İncelemeleri: En iyi ön muhasebe programının kullanıcı yorumları,yumuşak ve sorunlara çözüm bulunan yorumlardır. Yorumların yıkıcı olmamasına özen gösterin. Sorunlara çözüm bulunup bulunmadığına bakın. İncelemelerdeki durumları kendiniz için önceliklendirin.

Mobil Uygulama: En iyi ön muhasebe programı sizin için her işletim sisteminin desteklediği mobil cihazlarda veya tabletlerde uygulaması olandır. Böylece her yerden verilerinizin takibini gerçekleştirebilirsiniz.

Binlerce işletme sahibinin cari hesap takibi , satış takibi için kullandığı online ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı siz de 14 gün boyunca deneyebilir ve memnun kalırsanız uygun paketlerinnden birini tercih ederek internet erişimi olan her yerden gelir gider takibinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Logo İşbaşı Sizin İçin En İyi Ön Muhasebe Programı Olabilir Mi?

Günümüzde işletmeler kendi karlarını artırmak için ihtiyaçlarına yönelik yazılımlar kullanmalıdır. Teknoloji çağı ile beraber yazılımlar, internet üzerinden erişilebilen bulut tabanlı geliştirilmiştir. Bu tür yazılımlar verilerinizin güvenliğini sağlamak ile beraber uzaktan ve mobilden verilerinizin takibi yapmayı kolaylaştırır.

Logo İşbaşı, bulut tabanlı bir ön muhasebe yazılımıdır.Logo 1984 yılından bu yana işletmelerin karını düşünerek Logo İşbaşı ürününü sizin için geliştirilmiştir. Bu ön muhasebe yazılımı sizin ve işletmeniz için en hızı ve etkili çözümler sunar.

İşte o çözümler;

Logo İşbaşı ,

1.Bulut tabanlı olduğu için verilerini şifreler ve verilerinizin güvenliğini maksimum düzeyde sağlar.

2.İnternet bağlantısı olan her yerden ve her cihazdan iş yapma kolaylığı sağlar.

3.En güncel sürümünü kullanmanız için otomatik güncelleme yapar ve verilerinizi yedekler.

4.Her bütçeye uygun paketleriyle seçme şansı verir.

5.İş uygulamalarınız ile kolay ve hızlı entegre(e-ticaret entegrasyonu,banka entegrasyonu,e-arşiv entegrasyonu) olur.

6. 7/24 destek ve teknik yardım sağlar.

7.En hızlı ve kolay bir şekilde e-dönüşüm, e-fatura ,stok takibi,banka işlemleri,kasa işlemler vs. gibi fonksiyonlarıyla zamanınızı almaz size geri kazandırır.

8.Basit ve şık tasarımlı ara yüzüyle aradığınızı hemen bulabilirsiniz.

9.Ücretsiz deneme özelliği ile size sunacağı sofistike özelliklerini sergilemekten kaçınmaz.

10.Yüksek müşteri memnuniyeti 9/10 ve puanlaması ile en çok tercih edilen ön muhasebe yazılımıdır.

11.Doğru hizmeti verirken ihtiyaçlarınızı ve güvenliğinizi dikkate alır.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Ön Muhasebe Uygulaması Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Online Ön Muhasebenin Ön Muhasebeden Farkı Nedir?

Ön Muhasebe Programı Nedir?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez