193 Hesap Nedir?

2023-03-27T12:33:50

Mevzuatın gereği ile peşin ödenen kurumlar vergisi, gelir vergisi ve diğer vergiler ile fonların takip edildiği peşin ödenen vergiler ve fonlar hesabına 193 hesap denir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

193 Hesap İşleyişi

Mevzuat doğrultusunda belirlenen dönemlere göre peşin ödenen vergiler ile fonlar bu hesapta borç olarak kaydedilirken yıl sonu tahakkuk edecek gelir ve kurumlar vergisi ile fon karşılıklarından yapılacak indirimler ile 371. Dönem karının peşin ödenen vergi ve diğer yükümlülükleri hesabının borcuna aktarılır. Aktarılan bu tutar 370. Dönem karı vergi ve diğer yasal yükümlülük karşılıkları hesabının tutarından çok olamazken aktarılamayan tutar ise dönem sonunda bu hesabın bakiyesinde kalmaktadır.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

267 Hesap Nedir?

610 Hesap Nedir?

380 Hesap Nedir?

14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez