e-Defter Nedir?

2022-04-16T22:26:07
İçindekiler

    E-Defter, E Fatura ile birlikte gelen uygulamadır. Vergi Usul Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu gereğince yasal olarak tutulması zorunlu yevmiye ve büyük defterlerin belirtilen format ve standartlara göre elektronik ortamda muhafaza edildiği, içeriğindeki verilerin değişmezliğinin, bütünlüğünün, kaynağının doğruluğunun garanti altına alınmasının ve ilgililer nezdinde ispat olarak kullanılabilmesine imkan tanınmasının hedeflendiği hukuki ve teknik düzenlemeler bütünüdür.

    E-Defter bugüne kadar tutulan yevmiye ve büyük defterlerin elektronik ortamda tutulmasına geçilen sistemdir. Hızlı olması, kağıt, mürekkep gibi ofis maliyetlerini azaltması bakımından zamandan ve mali yönden tasarruf sağlar. Dosyalarınız daha güvenli bir ortamda muhafaza edilir. Arşivde vakit kaybetmenizi önler.

    Kullanan 10 kişiden 9’unun önerdiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile e fatura ve e arşiv faturalarınızı dilediğiniz yerden kolaylıkla kesebilir, gelir-gider takibi ve stok takibinizi gerçekleştirebilirsiniz. Aklınıza takılan soruları sorabileceğiniz uzmanlarımız ve işletmenize özel çözümler sayesinde tek bir yerden tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

    Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

    14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

    Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

    İşletme Defteri Nedir ve Kimler İşletme Defteri Tutabilir?
    E-Defter Nedir? E-Defter Başvurusu Nasıl Yapılır?
    Şirket Kurarken Nelere Dikkat Edilmeli?

    14 gün ücretsiz deneyin
    Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
    Kredi Kartı Gerekmez